avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa moartea mamei, si proces impotriva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa moartea mamei, si proces impotriva unchiului pentru casa bunicilor?

Buna seara.

Am creeat acest topic in speranta ca voi gasii indrumare.

Bunicul meu a decedat in anul 1999 si mama mea a fost suficient de credula incat sa nu inceapa un proces impotriva fratelui ei. Totul a inceput cand bunica din partea mamei a murit si bunicul meu a cautat o alta doamna sa ii tina companie, iar copiii dansului (respectiv mama si fratele ei) si'au pus problema ca doamna sa nu cumva sa se ridice cu pretentii in legatura cu casa parinteasca peste ani. Asa ca au decis sa faca un act de vanzare cumparare a casei parintesti intre ei copiii, dar cand a fost sa se semneze un act de vanzare cumparare, mama sa razgandit sa mai semneze, punandu'si problema ca fratele ei o va pacalii si ii va lua partea care i se cuvine, si nu ii va mai da nimic in viitor. Aceasta poveste sa petrecut in anul 1992.

Bunicul meu sa prapadit in 1999, iar la moartea sa, fratele mamei ia promis mamei ca ii va da partea cuvenita dupa vanzarea casei parintesti, dar mama mea nu a fost deacord cu vanzarea, dorind sa tina in continuare casa parintilor. Atunci, aceasta curte a fost impartita in doua, iar mama a reusit sa faca certificatul de urbanism, si tragand gaz la adresa.

Prin anul 2000, tatal meu, dorind sa plateasca la perceptie, a aflat de existenta unui act de vanzare cumparare pe casa respectiva, si a tot facut plangeri la politie legate de talharia care s'a produs (mama a sustinut intotdeauna ca ea nu a semnat un astfel de document). Dupa ceva ani, fricile ei s'au adeverit, fiind data afara de fratele ei.

Mama si'a respectat fratele si a avut incredere in el (acesta intotdeauna ia promis ca ii va da partea cuvenita), si a murit in urma cu 2 saptamani, bolnava de inima, datorita fratelui ei si nedreptatii care i sa facut.

Intrebarea mea este legata de aceasta mica istorioara, sunt pusa in fata faptului implinit, cu mama in groapa, trebuind sa fac succesiunea de pe urma mamei mele, si as dorii sa stiu daca am vreo posibilitate sa il dau in judecata pe acest unchi.

Deasemenea, daca raspunsul ar fi ca as avea vreo sansa in a recupera ce i se cuvine de drept mamei mele, as dorii sa imi recomandati un avocat bun, care sa poata sa ma reprezinte in aceasta problema.


Va multumesc pentru timpul petrecut citind o istorie atat de lunga, si multumesc anticipat pentru orice sfat ati putea sa imi oferiti.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
Loli01, utilizator
Cel mai recent răspuns: Loli01 , utilizator 21:54, 31 Ianuarie 2022
Asa ca au decis sa faca un act de vanzare cumparare a casei parintesti intre ei copiii,

adica cum intre ei ?
bunicul era unic proprietar?
a aflat de existenta unui act de vanzare cumparare pe casa respectiva

intre cine si cine ?
si a tot facut plangeri la politie

si ?
Imi cer scuze pentru raspunsul tarziu, lucrez pe zi si seara este singul moment care il am liber. Toate informatiile pe care le adun in momentul de fata sunt din relatarile tatalui meu, care a fost alaturi de mama in ultimii 40 ani.

adica cum intre ei ?


Fratele mamei i'a propus mamei mele sa faca intre ei un act de vanzare cumparare din cauza ca bunicul era interesat de o doamna pentru a nu ramane singur la batranete. Mama initial a acceptat, ca mai apoi sa se razgandeasca in a mai intocmii un astfel de act, punand la indoiala credibilitatea fratelui ei.

Dupa moartea bunicului curtea a fost impartita in 2 de catre mama si fratele ei, urmand a se intocmii succesiunea, iar la putin timp tatal meu incercand sa plateasca darile la perceptie, a aflat ca exista un act de vanzare cumparare pe acea locatie, intocmit intre fratele mamei, mama si bunicul. Mama a sustinut pe tot parcursul vietii ca semnatura ei a fost falsificata de catre fratele ei,

bunicul era unic proprietar?


Bunicul ramasese cu cea mai mare parte din casa respectiva dupa moartea sotiei sale, copiii luand 3/8 fiecare dupa succesiunea care a fost facuta dupa 10 ani de la moartea bunicii. Am inteles ca bunica avea drept doar pe o cota parte din casa batraneasca, mai putin decat avea bunicul.



intre cine si cine ?


Intre bunicul meu, unchiul cu pricina si mama (mama a sustinut ca semnatura a fost falsificata).

Astazi am aflat din relatarile tatalui meu ca ar fi fost o clauza in acel contract de vanzare cumparare, unde mama ar fi trebuit sa primeasca de la fratele ei suma de 60000 lei in anul 1992, ceea ce nu a primit niciodata)



Au existat foarte multe plangeri la politie din partea tatalui meu din moment ce a aflat de existenta unui act de vanzare cumparare pe acea locatie, el incercand sa ii apere interesele mamei mele si realizand ca fratele acesteia o minte pentru castiguri personale, Am inteles de la el ca printre ultimele lui plangeri la politie a fost finalizata cu infatisarea mamei, fratelui ei si a tatalui meu la sectie si ca mama si tatal meu au fost sfatuiti sa deschida un proces impotriva fratelui ei, pentru inselaciune.

Mama, in prostie, nu a deschis niciodata un astfel de proces, iar fratele ei nu a vandut niciodata curtea bunicilor, presupun ca nu a putut din cauza acelei clauze din actul de vanzare cumparare.

Nici nu stiu daca legal am vre'un drept sa cer sa vad acel act de vanzare cumparare, acesta fiind motivul pentru care am deschis un astfel de topic, sperand sa pot sa gasesc indrumare.

Va multumesc pentru timpul acordat in a citii cele de mai sus.


Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire? m1run4 m1run4 Sunt singura la parinti iar tatal meu a decedat in 2005 si mama mea in 2008. Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii in urma acelei casatorii, care ... (vezi toată discuția)
Lamurire draghicicristina58 draghicicristina58 Bunicii din partea mamei au facut un contract de vanzare cumparare cu intretinere fratelui mamei, fara sa o instiinteze si pe ea. Timpul a trecut si bunicul ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere imobiliara cu drept de uzufruct viager ContSters310873 ContSters310873 Buna ziua. Inainte de a va adresa intrebarea mea, doresc sa va aduc la cunostinta cazul meu. Bunicii mei (din partea mamei) au 3 copii. Eu, impreuna cu ... (vezi toată discuția)