avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire?

Sunt singura la parinti iar tatal meu a decedat in 2005 si mama mea in 2008.
Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii in urma acelei casatorii, care locuiesc cu mama lor intr-o alta localitate. In urma divortului tatal meu nu a facut proces de partaj, dorind ca toate lucrurile dobandite pana atunci sa ramana fratilor mei. Casa in care locuiesc singura a fost dobandita prin act de vanzare cumparare intre bunica mea din partea mamei si parintii mei.

Dupa moartea parintilor mei nu a fost facuta succesiunea, dar as dori sa stiu cum se imparte mostenirea intre noi 3.
Ce este precizat in lege in acest sens?
Cel mai recent răspuns: m1run4 , utilizator 08:55, 27 Iunie 2012
Fratii dvs. vitregi vin la mostenire alaturi de dvs. dupa tatal dvs si al lor. Daca tatal dvs. nu a facut partaj si are un bun din timpul casatoriei aveti dreptul si dvs la o cota din acel bun .
Ce avea tatal la data decesului ( adica jumatate din ap din prima casatorie si 3/8 din ap din a doua casatorie, se va imparti egal intre toti copiii ).
Puteti dezbate succesiunea dupa tata si sa va intelegeti amiabil, pe calea partajului ei sa ramana cu toata casa din prima casatorie, dvs cu toata din a doua casa
Stiu ca au dreptul la mostenire. Vreau sa stiu cum se imparte totul, avand in vedere ca atat tatal meu cat si mama mea sunt proprietari ai casei in care locuiesc si au decedat de 7, respectiv 4 ani
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
m1run4, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
m1run4 a scris:

Stiu ca au dreptul la mostenire. Vreau sa stiu cum se imparte totul, avand in vedere ca atat tatal meu cat si mama mea sunt proprietari ai casei in care locuiesc si au decedat de 7, respectiv 4 ani

Dvs. o veti mosteni in totalitate pe mama dvs. atata timp cat nu a mai avut alti copii,iar la mostenirea de pe partea tatalui va veti prezenta toti copiii lui,luand fiecare parti egale.

Ideea e ca la moartea tatalui 1/4 din ce avea i-a revenit mamei dvs.,asadar copiii lui din prima casatorie impreuna cu dvs. veti imparti doar 3/4 din masa sa succesorala.

Alte discuții în legătură

Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj ioan grigore ripa ioan grigore ripa Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul ... (vezi toată discuția)