Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul este oferit ei pt.ingrijirea copiilor.Ea se recasatoreste si are inca doi copii...iar apoi se desparte de al doilea sot si se muta din nou in acel apartament...dobindit impreuna cu primul sot.Acum a reusit sai alunge pe toti cei 4 si una dintre fete din a doua casatorie.......si locuieste cu cea mai mica ...fiind o fetita bolnava.Care sunt drepturile celor 4 copii din prima casatorie.....pot cere..parte ..din partea tatalui decedat??Cum pot face asta?Multumesc.
in primul rind trebuie deschisa succesiunea. acest lucru se face la un notar public. de regula la cel care are in raza biroului imobilul constituit ca si masa succesorala. in urma stabilirii calitatii de mostenitor, cei patru copii din prima casatorie mostenesc partea care i se cuvenea tatalui lor decedat.
casa va fi impartita intre toti cei 6 copii dupa moartea mamei.
nu aveti ce parte sa cereti de la tata atata timp cat casa nu era in patrimoniul lui la momentul decesului.(asta am dedus din ce ati scris...ca apartamentul a fost oferit...s-ar traduce ca tatal dvs si-a cedat drepturile la divort?)
Stimata doamna....este aberant caci ..am vb cu zeci de avocati...si consilieri ...si miau zis ca doar cei 4 copii au drept de mostenitor...ei nici nu erau nascuti..iar tatalui nu i sa luat dreptul ci judecatoria a decis ca apartamentul ramine pt..copii caci eram 4 si am ramas cu mama.Nu exista nici un act cum ca el ar fi vindut sau cedat.Multumesc pt.rabdare.
buna ziua!
succesiunea se deschide prin moarte.
nu am inteles ceva in urma divortului, parintii au facut si un act de partaj, prin care mamaei i-a revenit in exclusivitate apartamentul?!
stimata doamna, ar trebui sa fiti mai explicita . ce inseamna "apartamentul i s-a oferit mamei pt a ingriji de copiii ei "? adica sotii ulterior /concomitent divortului au facut partaj sau s-au inteles verbal ca imobilul sa ramana sotiei ?
daca nu s -a efectuat partajul , ci a fost doar o intelegere verbala intre cei doi fosti soti, vocatie succesorala vor avea la succesiunea tatalui cei 4 copii .
ati spus ca sotii au locuit in imobilul achizitionat impreuna cu cei 4 copii , ulterior retractati acestea, spunanad ca , copiii nici nu erau nascuti.. hotarati-va !!
cum nu erau nascuti ?? deci, cei 4 copii ai celor doi soti au dreptul sa dezbata succesiunea dupa tatal lor decedat .
jumatatea din imobil a defunctului va fi impartita in mod egal intre cei patru descendenti, sotia neavand nici un drept la succesiunea fostului sot, intrucat erau divortati.
dansa are insa jumatatea sa din imobil , intrucat acesta a fost achizitionat in timpul casatoriei.
sper ca m-am facut inteleasa . deci daca nu s-a dezbatut partajul in urma divortului , partea tatalui va fi atribuita in cote egale descendentilor sai . daca s-a efectuat partajul , iar imobilul a fost atribuit mamei , cei 4 copii, momentan nu au nici un drept in ceea ce priveste acest imobil . decat la decesul mamei lor.
la decesul mamei jumatatea acesteia din imobil se va imparti in mod egal intre toti cei 6 copii . cel de-al doilea sot nu va avea vocatie succesorala , intrucat acestia au divortat.
Dezbatere succesiune
gigelas
Buna seara,
In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii.
Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt:
-un apartament - ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune
michelle2011
Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
irinafil
cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator:
-- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)