avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire?

Sunt singura la parinti iar tatal meu a decedat in 2005 si mama mea in 2008.
Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii in urma acelei casatorii, care locuiesc cu mama lor intr-o alta localitate. In urma divortului tatal meu nu a facut proces de partaj, dorind ca toate lucrurile dobandite pana atunci sa ramana fratilor mei. Casa in care locuiesc singura a fost dobandita prin act de vanzare cumparare intre bunica mea din partea mamei si parintii mei.

Dupa moartea parintilor mei nu a fost facuta succesiunea, dar as dori sa stiu cum se imparte mostenirea intre noi 3.
Ce este precizat in lege in acest sens?
Cel mai recent răspuns: m1run4 , utilizator 08:55, 27 Iunie 2012
Dvs. o veti mosteni in totalitate pe mama dvs. atata timp cat nu a mai avut alti copii,iar la mostenirea de pe partea tatalui va veti prezenta toti copiii lui,luand fiecare parti egale.

Ideea e ca la moartea tatalui 1/4 din ce avea i-a revenit mamei dvs.,asadar copiii lui din prima casatorie impreuna cu dvs. veti imparti doar 3/4 din masa sa succesorala.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj ioan grigore ripa ioan grigore ripa Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul ... (vezi toată discuția)