avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere imobiliara cu drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere imobiliara cu drept de uzufruct viager

Buna ziua. Inainte de a va adresa intrebarea mea, doresc sa va aduc la cunostinta cazul meu.
Bunicii mei (din partea mamei) au 3 copii. Eu, impreuna cu fratele meu suntem copiii celei mai mici dintre ei. De mici, mai exact 1981-1982, am fost lasati in ingrijire de catre mama noastra (vaduva pe acea vreme) la bunici, deci mai explicit, toata viata am crescut si locuit la bunici. In 2000 bunicii au decis sa ne lase noua (mie si fratelui meu) prin testament casa lor. In 2001 bunicul meu a decedat, iar dupa 6 luni, la succesiune, a fost atacat testamentul de catre copii acestuia, si astfel prin lege li sa atribuit o cota aparte fiecaruia, noi pierzand dreptul. In 2002, bunica a decis ca, asupra cotei ce i s-a cuvenit ei la succesiune, respectiv 18/32 parte din casa de locuit + garaj + curte sa ne faca mie si fratelui meu in parti egale, un contract de intretinere imobiliara cu clauza de uzuufruct viager. Pana in prezent eu si fratele meu avand in vedere ca locuim inca cu bunica, am respectat acest contract. Dar, pt ca ma astept ca copiii lor dupa moartea ei, sa nu fie de acord si sa atace acest contract la fel cum au facut si cu testamentul, mi-am luat toate masurile de precautie si mi-am adunat dovezi cu privire la toate obligatiile care au fost mentionate in contract. Cu toate acestea, doresc sa stiu DACA legal dupa moartea bunicii, copiii ei mai au vreo cota aparte atribuita prin lege, sau daca mai au intr-un fel sau altul vreun drept.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters310873 , utilizator 16:18, 29 Ianuarie 2014
cel mai bine ste sa va faca vanzare-cumparare cu clauza de intretinere...nu doar contract de intretinere...a;ltfel patiti ca mai inainte
Bunul asupra careia bunica dvs. a facut contract de intretinere a iesit legal din patrimoniu si nu mai poate fi atacat nici dupa moartea bunicii si nici in timpul vietii. Singurul care poate ataca acest act este bunica dvs. insasi. Din ceea reiese se pare ca bunica dvs. a facut contractul de intretinere doar asupra partii ei din drepturile la succesiunea bunicului dvs. insa pentru bunurile constand in propria mostenire atunci copii acestia (inclusiv parintele dvs.) au un drept de succesiune egal.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)