Bunicii din partea mamei au facut un contract de vanzare cumparare cu intretinere fratelui mamei, fara sa o instiinteze si pe ea. Timpul a trecut si bunicul meu a decedat de 8 ani. In momentul de fata, :sorry: bunica mea nu se mai intelege cu fratele mamei si nici cu sotia si copiii acestuia. A depus actele la tribunal pentru a sparge actul de vanzare cumparare cu intretinere. Intrebarea mea este daca exista vreo sansa sa inainteze cineva procedura de succesiune, in conditiile in care bunica mea a renuntat la aceasta, dupa moartea bunicului (asta am aflat din surse neoficiale)?
Imi puteti oferi mai multe informatii despre rezilierea contractului de vanzare cumparare cu intretinere?
Multumesc pentru raspunsuri!
Ce succesiune sa mai dezbateti, nu ati spus ca bunicul a decedat inainte sa intenteze actiunea?
Partea lui s-a pierdut, este a fratelui mamei, conform contractului.
Mai avea bunicul alte bunuri? Pt acelea puteti dezbate succesiunea ( sotia supravietuitoare, daca nu a renuntat+mama dvs. si fratele ei).
Nu mai avea alte bunuri? Atunci nu mai aveti ce dezbate.
Pt partea bunicii din contractul de intretinere puteti obtine rezilierea si sa ii revina bunul in patrimoniul ei.
Edit later:
conditie pt obtinerea rezilierii: neindeplinirea obligatiei de intretinere, care se probeaza de obicei cu martori, inscrisuri etc.
Succesiunea
cristache paula
va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri.
mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei.
bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)