avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... averea bunicilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

averea bunicilor

Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste averea bunicilor.Bunicii au 7 copii,inainte sa moara bunicul a impartit verbal averea .Mamei mele ii revenea casa ,in schimb acum ceilalti frati nu vor sa i-o mai dea.Bunica ,inca in viata,vrea sa faca tot posibilul sa treaca aceasta casa pe numele mamei.Cum putem face acest lucru astfel incat fratii implicati sa nu influenteze aceasta decizie a bunicii.Dupa moartea bunicului succesiunea nu a fost facuta.Mentionez ca bunica este perfect sanatoasa din punct de vedere mintal.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: a_abramburica , utilizator 15:05, 12 Mai 2010
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa moartea bunicului.
Bunica poate sa renunte la cota dansei in favoarea mamei si sa-i vanda prin contract de vanzare-cumparare cota dansei (1/2).
Dupa moartea bunicii, mama dvs avand cea mai mare cota va fi obligata sa plateasca sulta fratilor.
Cand a decedat bunicul?
Buna ziua !
Din pacate cam asa se intampla in majoritatea cazurilor cand nu exista documente oficiale care sa ateste vointa ... Bunica nu poate sa dispuna decat pt. partea ei din bunuri , respectiv cota din bunuri cuvenite ca bun comun din casatorie si partea cuvenita urmare dezbaterii mostenirii ce se va efectua dupa bunicul dvs. . Cea mai buna solutie este sa dezbateti succesiunea dupa bunic , apoi bunica sa faca act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere/abitatie avand ca beneficiar pe mama dvs. . Totusi poate gasiti o solutie amiabila .... pt ca este cea mai putin costisitoare .
Multumesc in primul rand pentru raspuns.

Deci fara succesiune nu se poate face absolut nimic ,nici macar testament pe acea 1jumatate din avere pe care o detine bunica-chiar daca nu stim care e acea jumatate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire giulyelena giulyelena exista un TP pe numele a doi mostenitori,unul dintre ei este mama mea care intre timp a decedat.si un frate vitreg.De pe urma bunicilor nu s-a facut niciodata ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum trebuie sa procedez uimita uimita In urma cu 16 ani tatal meu a decedat. Era divortat de mama mea, iar eu mai am inca un frate. Tatal meu mai are un singur frate, care la un timp dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune diana_78 diana_78 Buna ziua. Mi-ar fi de folos daca m-ar putea ajuta cineva in legatura cu problema mea. Bunicul meu a decedat acum 3 ani, in viata ramanand doar bunica. Nu s-a ... (vezi toată discuția)