As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste averea bunicilor.Bunicii au 7 copii,inainte sa moara bunicul a impartit verbal averea .Mamei mele ii revenea casa ,in schimb acum ceilalti frati nu vor sa i-o mai dea.Bunica ,inca in viata,vrea sa faca tot posibilul sa treaca aceasta casa pe numele mamei.Cum putem face acest lucru astfel incat fratii implicati sa nu influenteze aceasta decizie a bunicii.Dupa moartea bunicului succesiunea nu a fost facuta.Mentionez ca bunica este perfect sanatoasa din punct de vedere mintal.
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa moartea bunicului.
Bunica poate sa renunte la cota dansei in favoarea mamei si sa-i vanda prin contract de vanzare-cumparare cota dansei (1/2).
Dupa moartea bunicii, mama dvs avand cea mai mare cota va fi obligata sa plateasca sulta fratilor.
Cand a decedat bunicul?
Buna ziua !
Din pacate cam asa se intampla in majoritatea cazurilor cand nu exista documente oficiale care sa ateste vointa ... Bunica nu poate sa dispuna decat pt. partea ei din bunuri , respectiv cota din bunuri cuvenite ca bun comun din casatorie si partea cuvenita urmare dezbaterii mostenirii ce se va efectua dupa bunicul dvs. . Cea mai buna solutie este sa dezbateti succesiunea dupa bunic , apoi bunica sa faca act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere/abitatie avand ca beneficiar pe mama dvs. . Totusi poate gasiti o solutie amiabila .... pt ca este cea mai putin costisitoare .
Deci fara succesiune nu se poate face absolut nimic ,nici macar testament pe acea 1jumatate din avere pe care o detine bunica-chiar daca nu stim care e acea jumatate?
Succesiunea
cristache paula
va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri.
mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei.
bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)