avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune de prorpietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune de prorpietati

Daca tatal este proprietarul unei case si moare, dupa moartea lui fica poate face succesiunea casei in asa fel incat in timpul vietii ficei casa sa fie a ei, iar dupa moartea ei sa ii revina fiului ei fara a fi necesar ca fiul sa mai plateasca inca odata taxele de succesiune?
Cel mai recent răspuns: 5cro , utilizator 13:05, 11 Octombrie 2012
este singurul ei mostenitor?
Nu se poate sa nu mai plateasca taxele de succesiune la decesul viitor al mamei.
Nu, renuntarea la succesiune nu poate fi afectata de o conditie.
Solutia pe care o doriti dvs., intitatorul topicului, nu poate sa fnctioneze din foarte-foarte multe motive:

- de taxe nu aveti cum sa scapati la transferul de proprietati (indiferent ca se face prin donatie, vanzare, mostenire)
- nu se poate dispune de o succesiune viitoare (de bunurile uni mort care n-a murit inca - ma refer la mama)
- mama nu poate renunta in favoarea nepotului la mostenirea dupa bunic (cu conditia sa pastreze bunul pe timpul vietii).

Ganditi-va cum sa dezbateti succesiunea dupa tatal mamei, mama sa intre in posesia casei, si mai apoi sa faca o donatie, un testment sau alt act in favoarea fiului. Trebuie analizat si ce e de facut daca sunt mai multi copii penru tatal mamei, si pentru mama.
Nu, mai are un frate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire și donație ContSters304247 ContSters304247 Dezbatem moștenirea după tatăl defunct între soție, fică și fiu. Fica și fiul cedează în favoarea soției cu condiția să li se facă ulterior ... (vezi toată discuția)
Cedare drept de proprietate zbucium68 zbucium68 sunt singur la parinti , iar mama mea a decedat . Doresc sa-i transfer dreptul de proprietate asupra unei locuinte pe care o detine parintii mei ficei mele ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)