avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare drept de proprietate

sunt singur la parinti , iar mama mea a decedat . Doresc sa-i transfer dreptul de proprietate asupra unei locuinte pe care o detine parintii mei ficei mele majore , dar acest lucru sa se intimple doar dupa moartea tatalui , cum pot proceda .Specific nu am alti copii. Dar daca doresc sa-itransfer sau sa-i donez dreptul de mostenire direc ei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
zbucium68, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:41, 21 Mai 2011
Mai intai va trebui sa dezbateti mostenirea dupa mama dumneavoastra, caz in care dumneavoastra o sa primiti 3/4 din 1/2 de locuinta ce ar fi revenit mamei, iar tatalui dumneavoastra ii va reveni 1/4 din 1/2 mamei+1/2 sa din aceasta locuinta.
Asa stand lucrurile, puteti apoi impreuna cu tatal dumneavoastra sa transferati catre fiica dumneavoastra acest bun (vanzare cumparare, donatie), cu instituirea unei clauze de uzufruct in favoarea tatalui dumneavoastra (dreptul de a locui in aceasta casa pana la sfarsitul vietii sale).
Daca dumneavoastra renuntati la mostenire, fiica dumneavoastra poate culege partea dumneavoastra [i ii poate vinde doar tatal dumneavoastra partea lui, instituindu-se la fel un drept de uzufruct in favoarea lui pentru partea de locuinta pe care o instraineaza.
Buna ziua !
Dezbateti mostenirea de pe urma mamei dvs. la notariat (Daca mostenirea nu cuprinde decat imobilul in cauza ar fi cel mai indicat sa renuntati la mostenire in favoarea tatalui ) . Dupa aceasta operatiune tatal dvs. poate face act de vanzare-cumparare (cu clauza de intretinere si abitatie viagera) catre fiica dvs. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act intre frati in vederea despagubirii partii mostenite DanaX11 DanaX11 Buna ziua, Imi cer scuze daca nu e locul potrivit unde sa intreb acest lucru, insa am nevoie rapida de o lamurire. Situatia este urmatoarea: In urma ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii, renuntarea la succesiune si recuperarea datoriei se pot face in acelasi act notarial? Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Contestare drept abitatie sot supravietuitor danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat de curând. Părinții mei erau despărțiți in fapt de mai bine de 4 ani, dar nu divortati. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)