avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

exista un TP pe numele a doi mostenitori,unul dintre ei este mama mea care intre timp a decedat.si un frate vitreg.De pe urma bunicilor nu s-a facut niciodata o succesiune,mentionez ca prima a murit bunica in 1946 ,toate bunurile au fost cumparate cand traia bunica apoi bunicul s-a recasatorit si din casatorie a mai avut 2 baieti dar doar unul a depus cerere de retrocedare.Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat ,ce este de facut in acest caz, care sunt drepturile noastre. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: giulyelena , utilizator 09:54, 30 Mai 2011
dvs. veti mosteni partea mamei, dupa ce veti solicita iesirea din indiviziune fata de fratele vitreg al mamei dvs.
Inainte de asta trebuie sa dezbateti mostenirea mamei dvs.
Daca pe titlul de proprietate apar direct numele mamei dvs si al fratelui sau la prima rubrica, a proprietarilor, atunci dezbateti succesiunea dupa mama dvs., prin care veti mosteni cota sa din terenul (sau terenurile) inscrise in titlul de proprietate. Pentru alte bunuri care i-ar reveni mamei de la parintii sai (bunicii dvs.) trebuie sa dezbateti succesiunea dupa acestia, la un notar public din localitatea unde au avut ultimul domiciliu. La mostenirea bunicii va intra cota de 1/2 din bunuri, mostenitori fiind sotul sau (cota de 1/4) si copiii (cota de 3/4), iar la bunic va intra cota sa de 1/2 plus cea mostenita de la bunica si il vor mosteni sotia sa (daca traieste - cota de 1/4) si copiii (cota de 3/4 impreuna).
Fiti un pic mai explicit. Bunul la care va referiti a apartinut bunicii? Bunicii si bunicului care s-a recasatorit?
Incepeti cu provenienta bunului cine l-a avut mai intai? Si cum a trecut la mama? Cu cine il detinea in coproprietate cu fratele ei vitreg? sau cu fratele dumneavoastra vitreg?
faceti succesiunea dupa mama,apoi veniti la mostenirea bunicilor in numele mamei
va multumesc pt explicatii,in actele mamei am gasit un contract de vanzare cumparare pe numele bunicii pe o suprafata de 5000mp care se regaseste si in TP,dar pe care fratele vitreg al mamei nu o recunoaste ,el vrea 50% din bunurile mostenite,in conditiile in care mama lui nu a detinut nimic pe numele ei.Dupa moartea bunicului s-a recasatorit si nu a ridicat nici o pretentie ,intre timp a decedat.Pe TP apare mama si fratele vitreg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune: bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama, s-a recăsătorit, între ... Borota Sorin Borota Sorin Succesiune: Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii sufletel2011 sufletel2011 parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa ... (vezi toată discuția)