avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea mostenirii

parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa recasatoritX-(.din prima casnicie au rezultat 2 copii(eu si fratele meu) iar din a2a casnicie inca 1copil.vreau sa dezbat mostenirea si vreau sa stiu cat ne revine fiecarui copil,daca mama vitrega are drept la ceva si copilul din a2a casnicie are si el vreun drept si daca da dupa cat timp si dupa ce criterii. va rag sa ma ajutati.sant disperata! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sufletel2011 , utilizator 22:22, 29 Iulie 2011
Mostenirea tatalui dvs se imparte intre Sotia supravietuitoare si cei 3 copii. Sotia ia 1/4 iar copii cate 3/12 fiecare, adica 3/4 impreuna impartit in mod egal.
Adica aducand la acelasi numitor 3/12 fiecare inclusiv Sotia tatalui.
Asta este !
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
ContSters141818, utilizator
uffff,iar tata are vreo particica drept din partea mamei?
Stop!

Nu ati facut succesiunea dupa mama dvs?
nu. tocmai asta e probl
mama a decedat in dec 97,eu si fratele eram minori,iar tata nu vrut sa faca succesiunea,invocand faptul ca nu ne da afara nimeni din casa,dar in momentul casatoriei cu cea de a2a au inceput si certurile.acum eu am 27 ani,fratele meu 20 si cel din a2a casnicie 4ani

Alte discuții în legătură

Mostenire: frati buni, frate vitreg Letavyo Letavyo Buna ziua! Am si eu nevoie de o lamurire. Situatia este urmatoarea: suntem 4 frati buni si avem un frate vitreg din partea mamei, dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)