Buna ziua,
In puteti spune, va rog, daca exista vreo lege in ceea ce priveste linistea din apropierea unui imobil? In spatele blocului in care locuiesc este un teren vilan ( ca un deal destul de inalt). De cateva zile o firma a inceput lucrarile de demolare, defrisare, etc. Astazi, sambata au inceput sa lucreze si sa faca zgomot puternic de la orele 7:00, iar aseara si-au incetat activitatea la orele 21:45. Exista vreo lege care sa ii oblige sa respecte anumite ore, conditii? Mentionez ca totul se intampla la cativa metri de bloc, ca este un zgomot infernal si foarte mult praf.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, dar as mai avea 2 intrebari si anume :
1. cum tin aceasta evidenta a prestarilor, este nesesar un document contabil; intreb pentru ca nu vreau sa am probleme la un eventual control.
2. casa de marcat trebuie sa am obligatoriu ? ( prestez servicii catre populatie in general )
Daca as si produce, asta ar implica cheltuieli: achizitii materie prima, chelt de tranport pentru livrarea bunului, etc, nici in cazul asta nu sunt obligata sa tin o evidenta contabila ? Multumesc!
Am un PFA cu norma de venit , neplatitor de TVA- stiu ca in cazul asta nu treb sa tin o evidenta contabila, nu treb sa am nici un jurnal pentru evidenta veniturilor si cheltuielilor. Intrebarea mea este in cazul asta cum tin evidenta veniturilor, doar pe baza facturilor de prestari servicii pentru ca daca depasesc 35.000 Eur devin platitor de TVA. Dar daca emit facturi doar pentru prestari servicii in cazul meu ( cod Caen 4322 ) nu trebuie sa am si o evidenta contabila ?
Nu mi-am deschis nici cont bancar, oare este obligatoriu? Daca da, il pot deschide mai tarziu? Pana atunci sunt ar trebui sa emit chitanta pentru venitul incasat pe baza facturii? Oare astea nu ma obliga la completarea unui jurnal de evidenta a venit si chelt ?
Multumesc foarte mult!