avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA cu norma de venit neplatitor de TVA - evidenta ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA cu norma de venit neplatitor de TVA - evidenta contabila

Buna ziua,

Am un PFA cu norma de venit , neplatitor de TVA- stiu ca in cazul asta nu treb sa tin o evidenta contabila, nu treb sa am nici un jurnal pentru evidenta veniturilor si cheltuielilor. Intrebarea mea este in cazul asta cum tin evidenta veniturilor, doar pe baza facturilor de prestari servicii pentru ca daca depasesc 35.000 Eur devin platitor de TVA. Dar daca emit facturi doar pentru prestari servicii in cazul meu ( cod Caen 4322 ) nu trebuie sa am si o evidenta contabila ?
Nu mi-am deschis nici cont bancar, oare este obligatoriu? Daca da, il pot deschide mai tarziu? Pana atunci sunt ar trebui sa emit chitanta pentru venitul incasat pe baza facturii? Oare astea nu ma obliga la completarea unui jurnal de evidenta a venit si chelt ?
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 18:01, 16 Septembrie 2010
nu sunteti obligata sa conduceti evidenta contabila, adica venituri si cheltuieli deductibile in vederea calcularii impozitului pe venit, dar aveti obligatia sa tineti evidenta livrarilor si a prestarilor, astfel incat la depasirea plafonului sa va inregistrati ca platitor de tva.
daca nu detineti un cont bancar, va trebuie sa emiteti chitanta sau bon de casa, daca prestati catre populatie.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, dar as mai avea 2 intrebari si anume :
1. cum tin aceasta evidenta a prestarilor, este nesesar un document contabil; intreb pentru ca nu vreau sa am probleme la un eventual control.
2. casa de marcat trebuie sa am obligatoriu ? ( prestez servicii catre populatie in general )
Daca as si produce, asta ar implica cheltuieli: achizitii materie prima, chelt de tranport pentru livrarea bunului, etc, nici in cazul asta nu sunt obligata sa tin o evidenta contabila ? Multumesc!
Pentru evidenta veniturilor tineti jurnale de vanzari.
In functie de produsele pe care le comercializati vi se pot cere documente precum certificate de conformitate, note de receptie etc.
Daca vindeti catre persoane fizice, aveti nevoie de casa de marcat. Sunt unele exceptii: livrari prin curier, servicii la domiciliul clientului. Cititi ordonanta 28/2005 sa vedeti unde va incadrati din acest punct de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Remus47 Remus47 Am un PFA la norma de venit. Trebuie sa tin contabilitate ? Exista riscul unui control financiar si cum ar putea sa decurga daca eu nu tin contabilitate ( ... (vezi toată discuția)
Tva la pfa cu norma de venit mmanu mmanu sunt pfa cu norma de venit, depasesc 35.000 euro venituri la mine se aplica trecerea la platitor de tva? eu nu tin contabilitate, cei cu norma de venit nu sunt ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de casa de marcat? victorolimpiu victorolimpiu Buna ziua, am o nelamurire. Stiu ca este obligatoriu ca societatile comerciale sa detina case de marcat; eu am un SRL-D, prestari servicii, mai exact proiecte ... (vezi toată discuția)