avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiKer

Activitate AndreiKer

Terenul este liber, un vecin a lucrat-o cativa ani in schimbul unor produse.
Toti vecinii stiu ca era terenul familiei mele.
Pe extrasul CF pe ultima pozitie figureaza Statul Roman.
Buna seara,

V-as cere sfatul intr-o alta problema si mai complicata privind un teren intravilan.
Strabunica avea doua case pe doua intravilane invecinate care au fost expropriate ca apartinand etnicilor germani.
Dupa 1990 am inceput un proces pentru revendicarea celor 2 terenuri. In timpul comunismului pe un teren casa s-a demolat.
Dupa 2 ani de proces mi s-au restituit cele doua terenuri si casa.
In 2007 am descoperit ca de fapt cele 2 terenuri sunt pe 3 Extrase CF si nu pe 2.
Astfel am descopreit ca la proces am cerut doar 2 terenuri, iar al treilea a ramas in proprietatea statului.
In 2008 am inceput un proces pentru primirea celui de al treilea teren, dar de doi ani tot ne resping pe motivul ca nu l-am cerut pana la expirarea termenului.
Ce mai pot face acum?#-o
Va multumesc!
Răspuns la discuția Uzucapiune
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel care a intentat procesul este viceprimar in satul respectiv(ma rog, a facut procesul pe numele tatalui care a decedat acum o luna), deci stia bine ca persoana din CF mai are urmas. Dar asta nu stiu cum se poate dovedi.
Discuție Uzucapiune
Buna ziua,

As avea o intrebare legata de un proces de uzucapiune.
Am aflat in 2009 ca pentru un teren care a apartinut strabunicii mele s-a intentat un proces de uzucapiune de catre o persoana care lucreaza acel teren din 1973(are martori in aceasta privinta).
Este adevarat ca nu prea m-am interesat de acest teren pana in 2008 si din aceasta cauza nu stiam ca acest teren este lucrat de altcineva.
Terenul nu a fost expropriat niciodata, in extrasul CF pe ultimul loc figureaza strabunica mea.
Dupa cate stiu persoana care lucreaza terenul nu a platit impozit pe teren inainte de revolutie si nici dupa, eventual din 2007/2008 de cand s-a hotarat sa faca proces de uzucapiune.
Intrebarea mea este:daca reuseste sa dovedeasca ca a lucrat acest pamant neintrerupt de 30 de ani, poate sa castige?
Mentionez ca succesiune a fost facuta dupa strabunica, dar nu si pentru acest teren.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Andrei