In cazul in care eu nu imi gasesc un indrumator din Baroul in care sunt inscrisa pentru a-mi desfasura activitatea (in cazul meu Baroul Cluj) pot sa imi realizez cei 2 ani de stagiatura pe langa un avocat inscris intr-un alt barou (Bihor, Salaj etc), dar sa platesc contributiile la baroul in care sunt inscrisa (Baroul Cluj)?
Am luat cu bine admiterea la baroul de avocatura, iar acum principala mea problema este sa imi caut un indrumator. Asadar, necunoscand pe nimeni drept avocat, cam care are fi suma la care se ridica efectuarea unei stagiaturi pe langa un avocat care sa te indrume si sa te invete?
Totodata, as vrea sa va adresez si urmatoarele intrebari legate de obligativitatea asigurarii de raspundere profesionala si am sa va citez cateva texte din lege care imi sunt putin neclare: "Avocatul stagiar se asigura pentru un risc asigurat in valoare de minimum 3000 de euro anual", "Asigurarea de raspundere profesionala se achita integral pana la data de 15 decembrie a anului anterior pentru care se incheie si va fi in mod obligatoriu reinnoita anual" O atare asigurare se poate plati "fractionat" (in rate) pana la valoarea ceruta? Ca avocat stagiar o platesti integral/in transe imediat ce ai promovat admiterea pentru a putea fi inscris in tabloul anual al avocatilor cu drept de exercitare a profesiei sau chiar si dupa ce te-ai inscris in tablou avocatilor.