eu la masina am casco. iar casco nu vrea sa imi despagubeasca tractarea si cauciucurile avariate. in total cam 20 de milioane pe care ii suport din banii mei.
iar cei de la casco ce vor sa faca ei. in baza procesului verbal de la politie cum ca acel squar este nesemnalizat ei isi vor recupera suma platita mie, adica 6000 ron, adica ei vor da prima oara in judecata directia drumurilor.
eu initial vroiam sa dau in judecata directia drumurilor pentru acei 20 de milioane care nu mi-i acopera casco. dar acum stau si ma intreb, de ce sa nu dau directia drumurilor pentru toata suma? pentru cei 80 de milioane? de ce sa nu iau eu banii de la directia drumurilor si sa-i ia casco?
cum e mai bine sa procedez
am facut un accident cu un squar nesemnalizat. la fata locului politia a facut poze si a constatat ca nu sunt de vina si ca acel squar trebuia semnalizat. am acel proces verbal de la politie. pe mine reparatia masinii ma costa in jur de 80 de mil. am sanse de castig daca ma judec cu cei de la directia drumurilor?
posed 4 mii de mp de teren extravilan, aflat la o distanta de 200 de m de sat.
as dori sa stiu cum pot sa fac sa-mi pot construi o casuta, fara sa fiu nevoit sa trec terenul in intravilan. din cate am inteles, auzit, pentru o anexa gospodareasca nu e nevoie de autorizatie de constructie ci doar de proiect, proiect ce trebuie aprobat de edilul comunei. iar din moment ce e aprobat eu pot sa-mi fac o casuta dar fara fundatie, pe care sa o pot numi anexa gospodareasca.
am mai inteles ca se poate construi o casuta de vacanta fara a fi nevoie sa trec in intravilan. cat de adevarat e?
alta intrebare. pentru a trece in intravilan pot sa trec doar suprafata construibila nu? de ex daca as vrea sa trec 1000 de m in intravilan cat m-ar costa? si dupa ce etalon sunt fixate aceste preturi? in functie de?
din ce-am mai auzit.. imi fac proiect pentru anexa, proiectul aprobat, si eu ma apuc sa fac si fundatie, ca oricum dupa nu mi-o darama, si platesc doar o amenda in cazul in care ma toarna careva.
astept pareri doar de la cunoscatori si nu doar sa-si dea cu parerea
multumesc