avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate cristina.cj

Activitate cristina.cj

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
spre stiinta: [ link extern ]
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Pentru cei care au sustinut examenul de definitivat in alta functie juridica, dupa cate am inteles examneul de admitere se va baza pe cunostintele din practica, scris - sinteze, iar nu grila ;i va cuprinde cele 5 materii. Si eu m-am inscris la barou pt. definitivi.
Interesant e ca in fata instantelor de judecata copie certificata cu originalul a unui inscris capata "putere", insa in fata barourilor nu inseamna nimic. Totusi, ma intreb daca cei de la conducerea barourilor cunosc ca personalul cere copie legalizata dupa carte de identitate?!
Intentionez sa ma inscriu pentru avocat definitiv si ma intreb daca vor comenta asupra adeverintei privind examenul de definitivat in functia de consilier juridic.
Daca v-ati inscris pentru av. def., va rog sa imi spuneti daca ati intampinat probleme.
Spor la invatat!
Da, ma interesa si problema legalizarii actelor. In mod normal, ar trebui ca toate barourile sa aibe o practica unitara stabilita dealtfel de Hotararile UNBR-ului ce au ca obiect acest examen. Din moment ce in regulament scrie exact ca actele sa fie certificate (semnate conform cu originalul), e anormal ca doamnele care preiau inscrisurile sa solicite altceva. O aberatie este sa ne ceara legalizarea Cartii de Identitate. CI-ul este emisa de o autoritate publica si se bucura de veridicitate chiar si in fata instantei de judecata.
Multumesc mult alina.ramona :)
Are cineva informatii despre inscrierile la Baroul Timis?
Merci anticipat!
Cu privire la subiectele pentru noiembrie 2010, vizualizati urmatoarea pagina:
[ link extern ]
Baroul Cluj posteaza pe langa Hotararea nr.844/2010, Hotararea nr.843/2010 si Hotararea 423/2008 care contine la Anexa nr.2 Subiectele. Prin urmare, se presupune ca pentru examenul din 10 noiembrie 2010 aceste subiecte sunt valabile?!

nu e nevoie de 5 ani vechime; ajunge definitivatul;
se subintelege ca pentru a putea de examen pentru definitivat, se presupune parcurgerea unui stagiu.
acest stagiu este recunoscut pentru a putea accede pe baza de examen in barou ca avocat definitiv.