avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate denache

Activitate denache

scriu din nou la acest subiect... intre timp am aflat alte detalii care complica foarte mult situatia. In primul rand numele cumparatorului de drepturi litigioase nu este acela al avocatului ci este o alta persoana... apoi am descoperit o copie a contractului la fratele tatei... n-am reusit insa sa vorbim cu notarul.
va multumesc pt raspunsuri!
Noi nu am dezbatut mostenirea pana acum... idee partajului judiciar ar fi o solutie! Mostenirea insemna casa parinteasca de la tara cu 4 hectare de pamant si terenul aflat in litigiu, de fapt decizia de despagubire emisa de Guv Ro pe numele lui tata (si a fratelui)... iertati-mi ignoranta insa nu am inteles cum ar fi 'acceptarea mostenirei sub beneficiu de inventar'? ce inseamna mai exact? va multumesc!
am doua intrebari, iertati-mi insistenta:"> insa vrem sa contactam un avocat si vrem sa fim putin pregatiti:"> macar ne facem o idee de ce spune avocatul asta nou cu privire la cazul nostru.
am cautat datele notarului care sunt inscrise in contract si am vazut inca o chestie care imi da de gandit: tata a fost identificat la prin cartea de alegator ... si cunoscut personal de catre fratele lui si de cumparator' ... se poate proceda asa, adica este legal?
noi (persoane fizice) putem intreba notarul de existenta unui exemplar al contractului in arhiva biroului notarial? am incercat sa-l contactez azi, i-am spus secretarei despre ce-i vorba si mi-a spus ca notarul nu este disponibil. sa incerc saptamana viitoare.
raspunsurile dvs mi-au fost de mare ajutor si va multumesc! idee forumului este minunata! ne-am mai 'luminat'... deci avem sanse de reusita daca mergem la un avocat.
va multumesc f mult pentru raspunsuri!
probabil notarul s-a gandit el pt ca in actul de vanzare cumparare scrie 'in caz de litigiu, evictiune sau orice neintelegeri ce decurg din reaua credinta a partilor sau declaratii false cu privire la prezentul contract, renuntam la toate caile de atac impotriva notarului public ce a efectuat autentificarea si nu vom formula nici un fel de pretentie asupra acestuia' de aici reiese ca notarul este 'acoperit', este adevarat?
avocatul care s-a ocupat de caz a avut timpul necesar sa-i cunoasca pe cei doi (in sensul ca sunt/au fost oameni f simpli, care au trait toata viata la tara si mai ales aveau incredere oarba in el!) si trebuie sa recunoastem ca nici noi nu ne-am interesat f mult lasandu-l pe tata si pe fratele lui. apoi, parintii mei au murit anul trecut (mama s-a imbonlavit, a fost in spital si a murit dupa o lunga perioada de suferinta iar dupa trei luni de la decesul mamei, a murit si tata)... au fost momente destul de grele! acum cand ne-am mai linistit apare 'individul' asta care ne ameninta cu judecata, despagubiri...
va multumesc pentru raspuns!
noi ce trebuie sa facem acum? el vrea decizia de despagubire si un act notarial din partea noastra (suntem 4 frati) prin care suntem de acord ca el este noul proprietar al terenului in cauza. Mai mult, ne ameninta ca ne da in judecata si cere despagubiri... In fine, noi nu stim ce sa facem, iar fratele tatei ar fi de acord sa semneze aceasta imputernicire notariala numai sa scape 'de nenorocire'! In momentul de fata nu ne putem permite sa platim un avocat, probabil ar trebui sa facem o plangere la politie sau unde?
dar noi mostenitorii suntem obligati sa-i dam decizia de despagubire asa cum spune el? Este un abuz de incredere ... cei doi vanzatori sunt (au fost) oameni simpli care 'au mers pe mana avocatului lor'. Ei ne-au spus ca avocatul ar fi fost platit cu 30% din valoarea totala a 'sumei de despagubire'.
Tata impreuna cu fratele lui au castigat printr-o sentinta civila a Tribunalului Iasi din 2005 (legea 247/2005) 'drepturi litigiose' asupra unui teren mostenit de la mama lor si ocupat de o institutie publica. Anul trecut au primit acasa 'decizia de despagubire' pe numele lor. Insa la putin timp dupa aceea, situatia se schimba intr-un mod surprinzator si anume avocatul care i-a reprezentat in Instanta are un contract de vanzare cumparare de drepturi litigioase din 2007 (semnat de cei doi in prezenta unui notar) si ne spune ca suntem obligati sa-i dam decizia de despagubire emisa de catre Guvernul Romaniei pe numele lui tata si a fratelui sau. Intre timp tata a murit iar fratele nu-si aminteste sa fi semnat nici un act de vanzare cumparare in prezenta vre-unui notar. Ce este de facut in situatia aceasta? Va multumesc!