avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselati de avocat, cum sa procedam?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselati de avocat, cum sa procedam?

Tata impreuna cu fratele lui au castigat printr-o sentinta civila a Tribunalului Iasi din 2005 (legea 247/2005) 'drepturi litigiose' asupra unui teren mostenit de la mama lor si ocupat de o institutie publica. Anul trecut au primit acasa 'decizia de despagubire' pe numele lor. Insa la putin timp dupa aceea, situatia se schimba intr-un mod surprinzator si anume avocatul care i-a reprezentat in Instanta are un contract de vanzare cumparare de drepturi litigioase din 2007 (semnat de cei doi in prezenta unui notar) si ne spune ca suntem obligati sa-i dam decizia de despagubire emisa de catre Guvernul Romaniei pe numele lui tata si a fratelui sau. Intre timp tata a murit iar fratele nu-si aminteste sa fi semnat nici un act de vanzare cumparare in prezenta vre-unui notar. Ce este de facut in situatia aceasta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: denache , utilizator 16:23, 15 Octombrie 2010
dar noi mostenitorii suntem obligati sa-i dam decizia de despagubire asa cum spune el? Este un abuz de incredere ... cei doi vanzatori sunt (au fost) oameni simpli care 'au mers pe mana avocatului lor'. Ei ne-au spus ca avocatul ar fi fost platit cu 30% din valoarea totala a 'sumei de despagubire'.
avocatul respectiv a cumparat dr litigioase?
art. 1309 Cod Civ prevede ca avocatii nu pot deveni cesionari de dr litigioase care sunt de competenta Curtii de Apel in care isi desfasoara profesia.
sanctinea este nulitatea absoluta a actului.
va multumesc pentru raspuns!
noi ce trebuie sa facem acum? el vrea decizia de despagubire si un act notarial din partea noastra (suntem 4 frati) prin care suntem de acord ca el este noul proprietar al terenului in cauza. Mai mult, ne ameninta ca ne da in judecata si cere despagubiri... In fine, noi nu stim ce sa facem, iar fratele tatei ar fi de acord sa semneze aceasta imputernicire notariala numai sa scape 'de nenorocire'! In momentul de fata nu ne putem permite sa platim un avocat, probabil ar trebui sa facem o plangere la politie sau unde?
Situatia este cam curioasa.
Incercati sa angajati un avocat pentru o intalnire cu fostul dvs. avocat pentru a se intelege animite lucruri.
Daca localitatea este mica ar fi bine sa luati avocat din alta localitate.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Testament petriacecilia petriacecilia Suntem doi copii la parinti,eu si un frate care a murit in 2007.Tata a murit in 2005.Fratele are un baiat.Dupa moartea tatei s-a facut indiviziune.Eu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme nicoll2003 nicoll2003 Buna ziua, Nu stiu ce trebuie sa fac in vederea solutionarii unei probleme legata de o mostenire. Suntem 3 frati, tatal nostru a murit, mama este in viata. ... (vezi toată discuția)