Buna ziua,
Nu stiu ce trebuie sa fac in vederea solutionarii unei probleme legata de o mostenire. Suntem 3 frati, tatal nostru a murit, mama este in viata. Am facut dezbaterea succesorala dupa moartea tatei, mama noastra are 1/2 + 1/4 din a doua jumatate, iar noi, fratii, avem fiecare 1/4 din casa (doar aceasta face discutia mostenirii dupa tata). Terenul apartine mamei. Unul din fratii mei si mama vor sa-mi vanda mie partea lor. Celalalt frate nu vrea, doreste sa ramana proprietar pe bucata lui din casa. Mama este dispusa sa-mi vanda mie tot terenul-adica si cel de sub casa, si cel din curte-gradina, dar nu stiu daca este posibil dat fiind faptul ca unul din frati va ramane in continuare proprietar pe particica lui de casa.
Problemele mele sunt urmatoarele:
- fratele si mama imi pot face act de vanzare cumparare pe cota lor de mostenire? Trebuie sa fie de fata si celalalt frate, sau se poate face actul independent de el?
- pt ca celalalt frate ne creeaza mari probleme (nu vrea sub nici o forma nici sa discute despre mostenire, nici sa fie despagubit, nici sa stabilim o impartire echitabila), cum pot iesi din indiviziunea cu el, daca vom ramane doi proprietari pe casa? Adica cum stabilim care parte este a lui si care a mea, astfel incat sa pot investi si eu in renovarea casei batranesti?
- pt ca fratele meu nu vrea sa vina nici la intalnirile familie pt a discuta, nici la notar, nicaieri, cum pot rezolva problema aceasta a mosteniiri, astfel incat sa intru si eu in posesia a ceea ce este al meu? De 5 ani ma chinui sa aflu ce vrea, daca accepta macar sa il despagubesc, daca vrea o anume parte din casa, orice, dar nu vrea sa spuna nimic. Asteapta sa moara mama si sa imparta totul la 3. Viata mea trece si deja am imbatranit, nu voi mai fii in putere multa vreme. Practic, prin atitudinea lui, imi obstructioneaza dreptul meu la proprietate. Cum sa procedez? Rezolv daca mergem la un mediator? Il poate constrange sa ia o decizie? Exista alta cale decat cea judecatoareasca de a rezolva problema? pe aceasta din urma as evita-o pt ca va dura pana vom muri noi, cu totii....
Ce as putea sa fac?