avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Suntem doi copii la parinti,eu si un frate care a murit in 2007.Tata a murit in 2005.Fratele are un baiat.Dupa moartea tatei s-a facut indiviziune.Eu am renuntat la partea mea de mostenire dupa tata,copilul fratelui meu a fost despagubit de mama cu val in bani(pamint si casa) si mama a ramas mostenitoare pe toate proprietatile.Mama a facut testament si mi-a lasat mostenire toate bunurile mobile si imobile.Mama a murit in 2016.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac ca sa pot intra in posesia mostenirii, cum este legal ,cit timp am la dispozitie fara costuri mari si care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac si ce timp am la dispozitie.multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:04, 25 Martie 2016
pana la 2ani nu se plateste impozit, dupa se percepe un impozit de 1%din valoarea mostenirii.
Daca mostenitorii se inteleg se rezolva mai repede la notar.
Putei incerca la 1-3birouri notariale pentru a vedea care este diferenta de taxe, se poate intampla sa varieze destul de la un notar la altul.
Nepotul dvs poate ataca acel testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Mostenire etudor etudor Buna ziua!Am o mare nelamurire. Prin testament,inainte de a deceda bunicii mei din Sinaia ,au lasat mostenire fiecaruia dintre cei 3 copii cate o camera din ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunic la nepoti dodo2009 dodo2009 Buna ziua, As dori si eu cateva lamuriri intr-o problema de mostenire si de aceea va voi prezenta pe scurt situatia. In 2007 a murit bunicul nostru din partea ... (vezi toată discuția)