avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua!Am o mare nelamurire. Prin testament,inainte de a deceda bunicii mei din Sinaia ,au lasat mostenire fiecaruia dintre cei 3 copii cate o camera din casa lor ca sa aiva si ei unde veni si dormi cu nepotii lor cand au timp liber sau concedii de odihna. Anul trecut a murit si tata ,unul dintre copii binicilor. Mama,sotia legala a tatatalui meu s-a dus la camera ce o avea drept mostenire si i s-a spus de ceilalti frati ce traiesc ca nu mai are nici un drept asupra camerei daca a murit tata. EXISTA o astfel de lege in ROMANIA prin care ni se ia acest drept de mostenire lasat de bunici prin testament? Au pus-o de a semnat si o hartie in acest sens. Fiind luata pe nepregatite,mama nu avea ochelarii la ea.A semnat si acasa a vazut ca intradevar scrie ca nu mai are drept de mostenire dupa moartea tatalui meu. CE putem face? Va rog dati-mi o mana de ajutor! multumim.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 08:58, 21 Septembrie 2011
nu cred că acea hârtie de care vorbiți, ar putea însemna că nu mai aveți nici un drept. în primul rând, nu numai mama dv-stră este moștenitoare, ci și dv-stră în calitate de descendent de gradul I. prin urmare nu știu ce ar putea semna astfel încât drepturile tatălui dv-stră să nu mai existe, cred că vorbim de o rea credință din parte rudelor
In primul rand un act de renuntare la mostenire este un act solemn. In forma autentica! In aldoilea rand mama dvs nu putea sa renunte la mostenirea socrilor. Si trei deschideti succesiunea dupa tatal dvs si problemele se vor calrifica. Fratii tatalui dvs nu au niciun drept asupra acelei camere si nici un efect acea hartie facuta .
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator
Cand s-a produs decesul?
Decesul bunicului care a murit la 2 ani dupa bunica a fost anul tecut,in dec 2010..Acum s-a facut succesiune dupa bunicul la care mama a fost exclusa si ne-au bagat dosr pe noi cei 2 nepoti la sucesiunea cu obiect::camera noastra si a altui frate ce traieste ;camerele celorlalti 2 copii nu au fost bagate-n succeiune ca facusera act de v-c cu bunicul cat a trai pt. partea lor.dar la sucesiune au intrat cei 2 COPII CARE SUNT IN VIATA plus noi 2 nepoti si altI 2 NEPOTI AI FRATELUI CELALALT DECEDAT .FRATELE CELALALT-care traieste A RAMAS CU CAMERA lui neatinsa--
,NUMAI NOI, NU!...Camera noastra se imparte la 6 PARTI(2 copii ce-s in viata +4 nepoti)
E normala judecata" Notarului" din Sinaia?MAMA s-a necajitasa mullt mai ales ca a dat si 800 lei noi partea ei din taxa de succesiune si nu ne-am ales cu nimic . Saracul,bunicul tot zicea : Ti-am lasat taica, camera asta sa aveti si voi unde sa trageti!...si s-a ales praful de ea!V-am zis motivatia lor a fost ca "tata e mort "si nu-s parintii mame, ci socri!Mai putem rezolva ceva? Daca e vorba de instanta,nu mai avem bani de cheltuit ca mama e pensionara si abia ii ajung banii de la luna la luna.Ne putem adresa forului superior al notarilor? unde?
Dvs nu ati prezentat testamentul? Din cate am inteles trei frati trei camere. Asa rezulta din testament. Deci, dvs cei doi nepoti, care veniti prin reprezentare la mostenirea bunicului, caci tatal este predecedat trebuie sa impartiti camera, care revenea tatalui dvs, conform testamentului!

Alte discuții în legătură

Succesiune la care nu vor sa participe toti mostenitorii casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti ce se poae face in urmatorea situatie. Bunicii din partea tatalui au decedat,ultimul acum 10 ani. Bunicii ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui testament konstantin3 konstantin3 Buna ziua.Bunica mea a decedat in anul 2005 lasand mostenire prin testament toate bunurile ei nepoatei din partea celui de al2lea frate al tatului ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)