Buna ziua.Bunica mea a decedat in anul 2005 lasand mostenire prin testament toate bunurile ei nepoatei din partea celui de al2lea frate al tatului meu.Testamentul a fost efectuat cu ceva vreme in urma ca ea sa moara,ea fiind in grija noastra numai ca la un moment dat fratele tatalui a mers la spital cand ea era internata si a pus-o sa semneze acest testament.Tata poate ataca acest testament?Bunica era mama de al2lea pt tata si fratele lui.In aceeasi curte se afla si casa parinteasca in afara de casa bunicii pe care a lasat-o mostenire nepoatei.Fratele tatalui nu are acte pe casa parinteasca.Tata poate sa isi ceara drepturile si acolo?
Daca tatal si unchiul nu au fost adoptati de bunica, n-o mostenesc legal pe aceasta, tatal dvs nu e indreptatit sa atace acel testament.
La casa parinteasca au dreptul amandoi fratii , sa dezbata succesiunea dupa mama lor naturala si dupa tata
Tatal dvs. este mostenitor rezervatar si nu poate fi dezmostenit deci are automat un drept de mostenire.
Ce fel de testament era „cel semnat” de bunica? Bunica a scris cu mana ei acel testament sau a fost facut de catre un notar public la indicatiile bunicii?
Later edit: Daca bunica nu i-a adoptat pe tatal si si unchiul dvs atunci nu este mostenitor legal .
Testamentul a fost facut de un notar si semnat de bunica mea.Culmea e ca scrisul nu prea seamana.Nepoata se angaja prin acest tesatament sa aiba grija de bunica ceea ce nu s-a intamplat.In testament se mentiona ca ea poate nbeneficia de toate bunurile bunicii.Dupa deces mama a dat de poamana cum s-ar zice absolut tot ce era in casa bunicii.Nepoata nu a facut insa scandal pe tema asta.S-a trezit stapana dupa ce a luat cheia casei de la mama mea aproape la 5 luni dupa moartea bunicii.
Bunica era casatorita cu bunicul.Toti purtau acelasi nume...Tata are 51de ani si bunica le-a devenit mama de cand tata era de 3 ani si fratele tatalui de 7...