avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate davidandreeea

Activitate davidandreeea

Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie:

- am un credit ipotecar printr-o banca din Romania
- sunt semnate 3 acte cu banca: 1. oferta de credit 2. Contract de facilitate credit si de garantie 3. Anexa la contractul de credit ipotecar (in care sunt mentionate conditiile generale de creditare)

Problema:

intre oferta de credit si contract exista diferente in ceea ce priveste comisionele si costurile creditului astfel: in contract este mentionat un comision de administrare lunar in valoare de 0,15% (nu se mentioneaza suma la care se calculeaza acest comision) dar in oferta de credit nu este mentionat - ambele acte sunt realizate in aceeasi zi si au semnatura directorului de sucursala precum si a directorului de operatiuni. Mentionez ca in paragraful cu denumirea termenilor utilizati, "rata lunara" este definit astfel "suna lunara cumulata calculata la soldul facilitatilor de credit si comisionul de administrare, conform graficului de rambursare anexat la contract"

In acest caz exista sansa sa obtin anularea acestui comision? In banca mi s-a spus ca trebuie sa solicit in scris insa va cer sfatul despre cum ar trebui sa arate aceasta cerere deoarece nu am incredere in personalul de acolo.

o alta problema este denumirea acestui "comision de administrare lunar". OUG 50/2010 prevede ca "Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent". In contractul meu de credit nu se mentioneaza ca acest comision este de administrare credit sau adiministrare cont curent sau daca le include pe amandoua - ceea ce ar fi neconform cu OUG 50.

Multumesc anticipat pentru raspuns!