avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision administrare credit nementionat in oferta de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision administrare credit nementionat in oferta de credit

Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie:

- am un credit ipotecar printr-o banca din Romania
- sunt semnate 3 acte cu banca: 1. oferta de credit 2. Contract de facilitate credit si de garantie 3. Anexa la contractul de credit ipotecar (in care sunt mentionate conditiile generale de creditare)

Problema:

intre oferta de credit si contract exista diferente in ceea ce priveste comisionele si costurile creditului astfel: in contract este mentionat un comision de administrare lunar in valoare de 0,15% (nu se mentioneaza suma la care se calculeaza acest comision) dar in oferta de credit nu este mentionat - ambele acte sunt realizate in aceeasi zi si au semnatura directorului de sucursala precum si a directorului de operatiuni. Mentionez ca in paragraful cu denumirea termenilor utilizati, "rata lunara" este definit astfel "suna lunara cumulata calculata la soldul facilitatilor de credit si comisionul de administrare, conform graficului de rambursare anexat la contract"

In acest caz exista sansa sa obtin anularea acestui comision? In banca mi s-a spus ca trebuie sa solicit in scris insa va cer sfatul despre cum ar trebui sa arate aceasta cerere deoarece nu am incredere in personalul de acolo.

o alta problema este denumirea acestui "comision de administrare lunar". OUG 50/2010 prevede ca "Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent". In contractul meu de credit nu se mentioneaza ca acest comision este de administrare credit sau adiministrare cont curent sau daca le include pe amandoua - ceea ce ar fi neconform cu OUG 50.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
davidandreeea, utilizator
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 00:27, 18 Septembrie 2010
Prin actul aditional banca probabil va incerca sa corecteze lipsurile din contract.
In contract se mentioneaza ca acesta are ca anexa acea oferta? Daca da putem vorbi de o posibila incalcare a OUG nr. 21/1992 (dreptul de a beneficia de o o redactare clara si precisa a clauzelor contractuale) si va puteti adresa protectiei consumatorilor. Nu cred ca cei de la protectia consumatorilor va pot ajuta cu anularea comisionului, desi am auzit de cazuri in care acestia dispun masuri in acest sens. Ramane instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont TudorB TudorB Buna ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din decembrie 2011 si, de cateva luni, banca imi percepe, mie si sotiei in calitate de girant, comision ... (vezi toată discuția)
Comision risc bancar antonia18 antonia18 Am primit de la Volksbank, o adresa oficiala prin care sunt chemata la banca pentru semnarea unui act aditional la un contract ipotecar pe 25 ani in care mi se ... (vezi toată discuția)