avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision administrare cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision administrare cont

Buna ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din decembrie 2011 si, de cateva luni, banca imi percepe, mie si sotiei in calitate de girant, comision de administrare cont curent de 2,5 ron/luna/persoana desi la data semnarii contractului acesta nu exista. Este corect sa poata introduce comisioane ce nu se regasesc in contractul de credit?
ati semnat un tarif de comisioane initial, fara comision administrare
Comisionul de administrare cont, nu are legatura cu contractul de credit ci cu cel de cont curent.
Banca era obligata sa va notifice cu 60 de zile inainte de introducerea comisionului, daca nu a facut-o, le puteti cere inapoi banii astfel incasati sau sa le faceti plangere la ANPC.
Banca m-a instiintat in timp de masura luata, dar contul curent a fost deschis automat odata cu creditul, caci altfel nu se poate (in el se vireaza rata), nu l-am deschis eu sau sotia de bunavoie. Intrebarea era daca este corect sa aplice taxa administrare, atata timp cat ea era 0 (zero) la momentul deschiderii, unde s-a semnat si un contract.
Inca o problema ar mai fi: este obligatoriu ca si sotia sa aiba deschis contul curent deschis, avand in vedere ca ea este girantul? Stiu ca la unele banci nu se aplica asa ceva.
Nu aveti nevoie decat de contul in care se plateste creditul.
am facut o reclamatie catre banca cu privire la cele 2 conturi curente deschise si aceasta mi-a raspuns ca este necesar ca si sotia sa aiba contul curent deschis "intrucat figureaza ca girant". Am zis sa mai intreb si in alte parti caci nu mi se pare OK, banca raspunde cum vrea ea.

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare credit prima casa cos1979 cos1979 Am un credit Prima Casa contractat in 2009. Conform OUG nr. 50/2010 art. 36 « (1) Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de ... (vezi toată discuția)
Comision banca ContSters320906 ContSters320906 Buna dimineata, va rog frumos sa-mi rasupndeti si mie la urm. intrebare: comisionul de administrare ptr. un credit de consum este considerat ca fiind abuziv ... (vezi toată discuția)