Am un credit Prima Casa contractat in 2009.
Conform OUG nr. 50/2010 art. 36 « (1) Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensatie in cazul rambursarii anticipate, costuri aferente asigurarilor si, dupa caz, dobanda penalizatoare, alte costuri percepute de terti, precum si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.
Deci ORI comision de administrare credit ORI comision de administrare cont curent.
Eu platesc 0.9 euro comision administrare cont curent si 0.1% comision administrare credit.
Intrebarea este: se aplica cu prioritate conditiile generale ale bancii unde este stipulat comisionul de 0.9 euro sau conditiile particulare ale contractului de credit unde e stipulat 0.1 % din soldul creditului?
Are temei o plangere penala pe motiv de discriminare sau inselatorie a detinatorului unui credit Prima Casa 1 fata de cei din Prima Casa actuala pentru ca platesc un comision de administrare credit mult mai mare decat comisionul de administrare cont pe care il platesc cei cu contracte Prima Casa actuale?
Creditul functioneaza printru-un cont curent, in el se depun banii si din el se retrag pentru rata s-au rambursare anticipata, este obligatoriu sa existe acest cont curent, altfel nu am obtine creditul. Unele banci percep comision de cont curent, iar unele nu. Comisionul de 0.1 % se aplica in caz de rambursare anticipata. Comisionul de administrare credit este altul. Nu stiu cazuri in care sa fi castigat clientii in instanta pentru aceste comisioane. Daca nu citim conditiile de functionare la semnarea documentatiei avem multe "surprize" neplacute. Din dobinzi si comisioane face banca profit.