cei 5000e au fost trimisi din Italia de catre socrii aflati la munca acolo.Nu exista vreun act doveditor ,doat notele de transfer ale banilor,in cazul in care acestia-socrii-le/ar fi pastrat.diferenta de bani pt contructia noua am achitat/o eu si sotul
Daca m/as intelege cu sotul sa ii cumpar o garsoniera,cu un credit ipotecar
-asta inainte de partaj ,presupun(altfel nu cred ca o banca mi/ar da un credit ipotecar pe o casa aflata in proces ,fie el si de partaj)
?cum pot face asta legal,eu sa raman cu imobilul actual si cu o rata la banca si asta fara ca sotul sa se poata razgandi?sunt ceva pasi de urmat?trebuie sa fiu atenta la ceva amanunte?care ar fi acelea?
Dupa o casatorie de 10 ani si avem un copil de 7 anisori.
doresc sa primesc sfatul dvs si sa imi spulberati din temeri.
Nu am depus inca cererea de divort desi as dori asta din teama ca :
1- voi primi 50%din valoarea casei(construita de amandoi) –initial am cumparat o casa batranesca pe care am daramat/o
-cumpararea casei batranest (2001)250 milioane leii s/a facut astfel
-75%mi/au dat parintii mei 200 mil(adica 35%din valoarea apartamentului cu 4 camere al parintilor mei vandut anterior)banii ne/au fost dati prin act de donatie(donatie care ne/a asigurat banii de achizitionare a casei batranesti, facuta spre ambii soti ,
am prin notariat un act care a folosit tatei sa dovedeasca la servici ce a facut cu banii rezultati din vanzarea apartamentului(specifica fapul ca s/a efectuat donatia si e semnat de noi doi soti si parintii donatori)
-25%banii de la nunta 50 mil
-socrii au contribuit cu 5000 e(2005) bani pentru contructia imobilului nou(suma care nu a acoperit intreaga suma necesara pt construire
2-nu mi se ia in calcul faptul ca a avut concedii medicale nenumarate (acum somaj)- nu a ramas cu un handicap fizic-eu am castigat dublul salariului /cand a avut eu am castigat dublul salariului sotului
3-daca eu bag divort si partaj ,tot eu trebuie sa platesc expertii (pentru evaluarea imobilului nou)?-ma tem ca,dupa ce voi scade toate cheltuielile nu voi ramane nici cu o garsoniera
Sigur ca imi doresc sa raman cu tot imobilul nou- ce drum e mai profitabil-partaj sau o intelegere prin care sa ii cumpar o garsoniera?si daca tot o cumpar,cum sa procedez-care e calea legala pentru acest lucru cat sa nu am surpriza a altor pretentii ulterioare?