avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters168480

Activitate ContSters168480

cei 5000e au fost trimisi din Italia de catre socrii aflati la munca acolo.Nu exista vreun act doveditor ,doat notele de transfer ale banilor,in cazul in care acestia-socrii-le/ar fi pastrat.diferenta de bani pt contructia noua am achitat/o eu si sotul

Daca m/as intelege cu sotul sa ii cumpar o garsoniera,cu un credit ipotecar
-asta inainte de partaj ,presupun(altfel nu cred ca o banca mi/ar da un credit ipotecar pe o casa aflata in proces ,fie el si de partaj)
?cum pot face asta legal,eu sa raman cu imobilul actual si cu o rata la banca si asta fara ca sotul sa se poata razgandi?sunt ceva pasi de urmat?trebuie sa fiu atenta la ceva amanunte?care ar fi acelea?
Dupa o casatorie de 10 ani si avem un copil de 7 anisori.
doresc sa primesc sfatul dvs si sa imi spulberati din temeri.
Nu am depus inca cererea de divort desi as dori asta din teama ca :

1- voi primi 50%din valoarea casei(construita de amandoi) –initial am cumparat o casa batranesca pe care am daramat/o
-cumpararea casei batranest (2001)250 milioane leii s/a facut astfel
-75%mi/au dat parintii mei 200 mil(adica 35%din valoarea apartamentului cu 4 camere al parintilor mei vandut anterior)banii ne/au fost dati prin act de donatie(donatie care ne/a asigurat banii de achizitionare a casei batranesti, facuta spre ambii soti ,
am prin notariat un act care a folosit tatei sa dovedeasca la servici ce a facut cu banii rezultati din vanzarea apartamentului(specifica fapul ca s/a efectuat donatia si e semnat de noi doi soti si parintii donatori)
-25%banii de la nunta 50 mil
-socrii au contribuit cu 5000 e(2005) bani pentru contructia imobilului nou(suma care nu a acoperit intreaga suma necesara pt construire

2-nu mi se ia in calcul faptul ca a avut concedii medicale nenumarate (acum somaj)- nu a ramas cu un handicap fizic-eu am castigat dublul salariului /cand a avut eu am castigat dublul salariului sotului

3-daca eu bag divort si partaj ,tot eu trebuie sa platesc expertii (pentru evaluarea imobilului nou)?-ma tem ca,dupa ce voi scade toate cheltuielile nu voi ramane nici cu o garsoniera
Sigur ca imi doresc sa raman cu tot imobilul nou- ce drum e mai profitabil-partaj sau o intelegere prin care sa ii cumpar o garsoniera?si daca tot o cumpar,cum sa procedez-care e calea legala pentru acest lucru cat sa nu am surpriza a altor pretentii ulterioare?