avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate rusu andreea

Activitate rusu andreea

Răspuns la discuția concediu de maternitate
Am gasit un paragraf din legea 19/2000 art 118 :
Asiguratele au dreptul, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcină şi lăuzie, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi femeile care au încetat plata contribuţiei de asigurări sociale, în condiţiile prezentei legi, dar care nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat.

Dupa cum spune in paragraful 2 as putea beneficia de aceste drepturi chiar daca nu ma intorc la munca deoarece as naste in termen de 4 luni de la data pierdetii calitatii de asigurat. Sau nu?
Răspuns la discuția concediu de maternitate
Ar trebui sa mai am dar nu stiu sigur pana nu vorbesc cu colega de la resurse umane, care deocamdata nu are bunavointa sa raspunda la telefon, dar stiu ca in acel an nu mi-am luat concediul de odihna , am avut cateva concedii medicale si apoi am intrat in concediul de sarcina.
Răspuns la discuția concediu de maternitate
In cazul acesta imi ramane o luna descoperita, in care neaparat va trebui sa merg la serviciu
Răspuns la discuția concediu de maternitate
Ok ... am inteles, multumesc mult de ajutor
Răspuns la discuția concediu de maternitate
Cand spuneti concediu de sarcina ... va referiti la concediul prenatal? deoarece mi-a spus medicul de familie ca nu crede ca se acorda prenatal persoanelor care ies din maternitate.
Buna ziua
Sunt insarcinata in 6 saptamani si sunt inca in concediu de maternitate pentru primul copil. In 24 Februarie va implinii copilul 2 ani si se termina concediul de maternitate iar eu voi naste in iunie . Ar trebui sa ma intorc la serviciu in ultimile 3 luni jumate de sarcina ca sa pot intra iar in concediu de maternitate? As mai avea dreptul la concediu medical?(cele 90 zile pe an). Este vreo solutie sa nu mai trebuiasca sa ma intorc la munca pentru cele 3 luni si ceva?
Andreea