avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

concediu de maternitate

Buna ziua
Sunt insarcinata in 6 saptamani si sunt inca in concediu de maternitate pentru primul copil. In 24 Februarie va implinii copilul 2 ani si se termina concediul de maternitate iar eu voi naste in iunie . Ar trebui sa ma intorc la serviciu in ultimile 3 luni jumate de sarcina ca sa pot intra iar in concediu de maternitate? As mai avea dreptul la concediu medical?(cele 90 zile pe an). Este vreo solutie sa nu mai trebuiasca sa ma intorc la munca pentru cele 3 luni si ceva?
Andreea
Cel mai recent răspuns: rusu andreea , utilizator 09:12, 22 Octombrie 2010
Buna ziua. Normal ca mai aveti dreptul la concediu de sarcina si leuzie.
Dupa mine va ramane descoperit doar o luna.
Deci, februarie ar trebui sa va intoarceti, martie sa lucrati, aprilie si mai concediu de sarcina, iunie al doilea bebe ( apropo felicitari).
Nu mai aveti vre-un rest de concediu de odihna de luat?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Cand spuneti concediu de sarcina ... va referiti la concediul prenatal? deoarece mi-a spus medicul de familie ca nu crede ca se acorda prenatal persoanelor care ies din maternitate.
Haideti sa clarificam un pic termenii.

Concediul şi indemnizaţia de maternitate
ART. 43
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere. Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

Concluzie concediul de sarcina si leuzie = concediu de maternitate.

Ok ... am inteles, multumesc mult de ajutor
Revenind la subiect, aveti dreptul la concediu de sarcina si leuzie, si dupa la concediu crestere copil 2 ani.

Alte discuții în legătură

Concediu medical pt. viitoare mame? Mr. Eugen Mr. Eugen Din cauza unei iminente de avort, sotia mea este blocata in casa de la 1.ian.2010. Copilul se va naste in luna iunie-iulie speram; am intrebat la biroul ... (vezi toată discuția)
La cate saptamani intri in prenatal ngeorgiana85 ngeorgiana85 Buna ziua la cate saptamani de sarcina poti ramane in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediu de lehuzie cocochannel cocochannel Buna ziua! Am si eu o nelamurire:Pe data de 11 noiembrie 2009 am intrat in concediu de maternitate,si pe 13 decembrie am nascut.Intrebarea mea este daca acum ... (vezi toată discuția)