avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate verdi

Activitate verdi

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platim impozit dupa folosirea voucherelor primite de la primarie pentru achizitionarea de biciclete.?
Daca da, cum trebuie sa procedam?
Multumesc
Răspuns la discuția recalculare consum enel
ynocentta a scris:

A fost impusa plata aferenta 3 ani,deoarece acesta este termenul in interiorul caruia se poate solicita executarea pentru recuperare debit constatat


Dar nu se aplica prevederile Oridnului Anre cf caruia se recalculeaza pe maxim 6 luni ?
Sunt intr-o situatie asemanatoare si mi-au emis o nota de calcul de 14.400 kw, -6540 lei, un calcul in sistem pausal pe ultimii 3 ani, cf puterii maxime a contorului ... (400 KW pe luna ,in conditiile in care am consumat mereu sub 100)
Daca nu se aplica prevederile oridnului, atunci de ce sunt prevazute ???
Răspuns la discuția recalculare consum enel
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati sa inteleg exact situatia :

in Codul Civil art 2517 care scrie ‘ Termenul general de 3 ani. Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen ‘
dar nu se aplica prevederile Ordinului nr. 121/2015, prin a carei PROCEDURĂ
privind determinarea consumului de energie electrică în caz de înregistrare eronată şi în sistem pauşal de aplicare se stabileste :

Art. 17. - (1) Durata pentru care se corectează consumul este intervalul de timp de la data când s-a produs evenimentul care a condus la înregistrarea eronată a energiei electrice, atunci când aceasta se poate stabili cu certitudine, sau intervalul de timp de la ultima citire a datelor de măsurare până la data remedierii situaţiei care a condus la funcţionarea necorespunzătoare a grupului de măsurare.
(2) Durata pentru care se corectează consumul se stabileşte de OR în urma analizei istoricului de consum al clientului final şi a evenimentelor relevante precum: înlocuiri ale contorului, întreruperi ale alimentării cu energie electrică, data încheierii contractelor de reţea şi de furnizare şi altele.
(3) Durata pentru care se corectează consumul nu poate depăşi intervalul de timp de la ultima citire, respectiv 6 luni pentru clienţii casnici şi clienţii finali noncasnici mici şi, respectiv, 3 luni pentru clienţii finali noncasnici mari.
(4) Încadrarea pe categorii a locurilor de consum se determină conform Regulamentului de furnizare.


Multumesc pentru ajutor
Răspuns la discuția recalculare consum enel
Buna ziua,
ati rezolvat ceva ?
Din pacate ,am confrunt cu aceeasi situatie.
ma bucur ca ptr acest subiect ati facut efortul de a va crea cont ... din pacate nu ati inteles nimic ...dar asa e in "tara asta minunata" toti se pricep la toate !!!
nu doresc argumente de ordin moral, ci legale ..poate cineva sa imi raspunda concret ???

poate o Hotarare locala sa fie mai presus de lege ?

o Hotarare locala de 20 de ani unde legile pe baza carora s-a facut sunt abrogate, mai este in vigoare ?

cum pot 2 Hotarari sa fie diametral opuse ?

asta ma intereseaza ..nu ce-ar fi daca ?! ..si mie mi-e teama sa merg pe strada seara cand vin de la serviciu , daca ma ataca cineva , doar sunt atatea cazuri mediatizate , nu ?

sanctiunea se aplica in caz de eveniment, sunt de acord ...dar sa plec de la premiza ca toti caini >10 kg sunt agresivi, mi se pare o mare aberatie !

catelul meu avea mai mult de 10 kg cand l-am adus acasa... avea 3 luni ..trebuia sa ii pun botnita ?! nici dinti nu avea ...

multumesc ynocentta , el nu este primul caine ciobanesc german pe care il am , cam stiu cum se comporta in multe situatii ..acesta este inca un puiut, insa ma interesa pe viitor , daca exista vreo baza legala ca sa primesc amenda in cazul botnitei ... nu sunt inconstient, daca se va dovedi ca este agresiv, i-o voi pune de buna voie, daca nu, nu ...
dcba a scris:

Da, va raspund.

Din OUG 55:
Art.6 alin" (4) Accesul câinilor prevazuti la art. 1 lit. b), precum si al exemplarelor cu potential agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum si în partile comune ale imobilelor este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti în lesa de catre o persoana care îndeplineste conditiile prevazute la art. 3 alin. (1). în locurile special amenajate pentru câini accesul câinilor prevazuti în prezentul alineat este permis fara botnita si fara lesa. \"





deci nu ati avut nimic de spus in plus. multumesc.
dcba, puteti sa imi dati un raspuns la obiect sau nu ? pareri am intalnit destule , un raspuns legal as dori aici ..daca nu puteti, va rog sa treceti la urmatorul subiect.

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati in elucidarea unui aspect legat de prezenta cainilor cu stapan in parcuri .

Nu vreau ca, din nestiinta , sa incalc vreo lege ..

Am tot cautat prin diferite baze de date si am reusit sa obtin 2 Hotarari + 1 Ordonanta care vizeaza acest aspect :

Hotararea 75/1996 privind cresterea , intretinerea si circulatia animalelor in Bucuresti
Hotararea 243/2005 privind pastrarea curateniei Municipiului Bucuresti de catre posesorii de animale de companie.
Ordonanta de urgenta nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresiv

Conform Hotararea 75/1996 cap 1 pct b
b) Accesul persoanelor cu caini in mijloacele de transport in comun precum sin locurile

publice este permisa in urmatoarele conditii :

- apartenenta la o Asociatie Chinologica sau la o alta asociatie de profil ;

- atestarea starii de sanatate prin carnetul de sanatate ;

- cainele sa fie purtat in lesa, pentru cainii ce depasesc 10kg purtatul botnitei este

obligatoriu;



Conform Hotararea 243/2005

Art. 3- Se interzice plimbarea cainilor de companie prin parcuri si gradini fara lesa, iar cei din

categoria cainilor agresivi fara botnita, unde proprietarul animalului de companie trebuie sa pastreze curatenia.



pe de alta parte exista si Ordonanta de urgenta nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi unde se specifica clar ce caini sunt obligati sa poarte botnita

(4) Accesul cainilor prevazuti la art. 1 lit. b), precum si al exemplarelor cu potential agresiv in localurile publice, in mijloacele de transport in comun, in locurile publice, precum si in partile comune ale imobilelor este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti in lesa de catre o persoana care indeplineste conditiile prevazute la art. 3 alin. (1). In locurile special amenajate pentru caini accesul cainilor prevazuti in prezentul alineat este permis fara botnita si fara lesa.


Multe Legi la care face referire Hot 75/1996 au fost abrogate ..in aceste conditii Hotararea mai este valabila ?

Din cate am mai citit , o Hotarare locala nu poate cere mai mult decat legea ...alta lege decat aceasta Ordonanta eu nu am gasit ...

Intrebarea mea este daca eu am acces in parcul Tineretului din Bucuresti cu cainele meu ciobanesc german , care nu este agresiv, fara botnita ?