avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... recalculare consum enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

recalculare consum enel

Buna seara,

Am si eu o problema cu cei de la Enel si din pacate nu stiu ce solutie juridica am.
Speta este urmatoarea:
Am incheiat un contract de inchiriere a unui spatiu al carui proprietar sunt, pe o perioada de 1 an si jumatate.
In cursul lunii octombrie a anului trecut un angajat Enel s-a prezentat la spatiu mai sus amintit in vederea efectuarii unor verificari, moment in care a observat ca, contorul electric are sigiliul rupt.
Astfel ca, acest angajat Enel a mentionat faptul ca lipsa sigiliului poate avea ca scop modificarea consumului de energie electrica. Angajatul Enel a ridicat sigiliul care a fost gasit rupt.
Urmare a acestei interventii cei de la Enel au intocmit nota de constatare, proces-verbal de analiza tehnica si fisa de calcul a energiei electrice consumate si neinregistrate.
In nota de calcul se mentioneaza recalcularea consumului de energie electrica pt o perioada de 3 ani, respectiv noiembrie 2012-noiembrie 2015.
Recalcularea este taxata la valoare maxima prevazuta de cei de la Enel, iar suma datorata este de aproximativ 40.000 de lei.
Avand in vedere faptul ca respectivul spatiu a fost inchiriat pe o perioada de 1 ani si jumatate iar inainte de aceasta perioada nu a mai folosit nimeni spatiul, de ce cei de la Enel ma pun sa achit un consum pentru perioada de 3 ani.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face din punct de vedere juridic in aceasta situatie? Cu ce fel de actiune ma pot apara tinand cont de faptul ca mi-au pus in vedere sa achit aceasta suma in 30 de zile de la data la care am primit instiintarea ?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: verdi , utilizator 10:35, 20 Februarie 2017
A fost impusa plata aferenta 3 ani,deoarece acesta este termenul in interiorul caruia se poate solicita executarea pentru recuperare debit constatat
ynocentta a scris:

A fost impusa plata aferenta 3 ani,deoarece acesta este termenul in interiorul caruia se poate solicita executarea pentru recuperare debit constatat


Dar nu se aplica prevederile Oridnului Anre cf caruia se recalculeaza pe maxim 6 luni ?
Sunt intr-o situatie asemanatoare si mi-au emis o nota de calcul de 14.400 kw, -6540 lei, un calcul in sistem pausal pe ultimii 3 ani, cf puterii maxime a contorului ... (400 KW pe luna ,in conditiile in care am consumat mereu sub 100)
Daca nu se aplica prevederile oridnului, atunci de ce sunt prevazute ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare consum enel Universul_tau Universul_tau Buna seara, Am si eu o problema cu cei de la Enel si din pacate nu stiu ce solutie juridica am. Speta este urmatoarea: Am incheiat ... (vezi toată discuția)
Perioada neacoperita in facturarea energiei electrice monamour monamour Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie putin bizara, ciudata si de neinteles, cel putin pentru mine. Am o garsoniera in carelocuiesc socrii mei, ambii ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt energie electrica distributie oltenia Alin_Str Alin_Str Buna dimineata, Am si eu nevoie de un pic de ajutor in legatura cu o problema pe care o am cu cei de la Distributie Oltenia. In data de 03 Sep 2021 in urma ... (vezi toată discuția)