avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Perioada neacoperita in facturarea energiei electrice
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Perioada neacoperita in facturarea energiei electrice

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie putin bizara, ciudata si de neinteles, cel putin pentru mine.
Am o garsoniera in carelocuiesc socrii mei, ambii pensionari si cu probleme de sanatate.
Luna aceasta a sosit o factura de plata pentru energia electrica de la furnizor in care apare o suma destul de mare de achitat, reprezentand regularizare.
Paradoxal, perioada acoperita de aceasta regularizare se intinde pe parcursul a 4 ani de zile. Respectiv 22.01.2010 pana in data de 10.06 2014 reprezentand 4135 KW.
Am facut un cont on line sa verific situatia facturilor si a platilor - respectiv istoricul platilor si pe contul on line imi apare lipa aceasta perioada.
Socrii mei sustin ca au platit,acum nu stiu daca sa ii cred sau nu, dar ma intriga faptul ca au fost emise facturi in aceasta perioada.
Cu atat mai mult nu exista vreo cerere de intrerupere a furnizarii elergiei elctrice la locul de consum.
FUI nu este obligat sa emita lunar, trimestrial, anual cel putin, CF- factura reprezentand contravaloarea consumului citit/estimat?
In regulamentul ANRE am vazut ceva specificat legat de 2 citiri pe parcursul a 12 luni succesive.
Ce pot face in acest moment, exista vreo reglementare care ma ajute in gestionarea situatiei prezente?
Cum au reusit sa parcurga 48 de luni fara a primi nici o factura, somatie de plata, somatie de intrerupere a furnizarii energiei electrice? Pentru Dumnezeu garsoniera este intr-un bloc de garsoniere in cartierul Crangasi, nu in camp sau in nu stiu ce catun la 3800 m altitudine.
Pot sa ma folosesc de incompetenta celor de la Enel, de lipsa lor de profesionalism pentru a gestiona situatia favorabil in favoarea mea, invocand aspecte legate de profesionalism, legalitate, obligativitatea contractuala de emitere facturi si incasare contravaloarea energiei consumate?
Adica pe romaneste....pot obtine o plata mai mica a sumei?
Cel mai recent răspuns: monamour , utilizator 14:22, 9 Ianuarie 2015
pentru sumele datorate cu mai mult de 3 ani in urma invocati prescriptia. faceti reclamatie si solicitati detalierea facturilor.
Ca si adăugire la cele spuse anterior, mi s-a comunicat telefonic ca perioada in cauza nu a beneficiat de branșament la rețea, din acest motiv nu s-au emis facturi pe acest loc de consum.
In data de 18 . 01. 2010 ar fi fost făcută debranșare de la rețea iar in data de 10.06.2014 rebranșarea. La întrebarea daca aceste debranșări, branșări au fost executate de personal autorizat, operatoarea Enel mi-a răspuns in zeflemea ca bineînțeles ca autorizat....
Iar faptul ca s-au înregistrat 4135 kw s-au datorat faptului ca am fost branșați....
Cum am fost branșați? Când conform spuselor am fi fost debranșați?
Si daca prin absurd am fi fost debranșați, operatorul enel ar fi trebuit sa sesizeze neregula sau " furtul" sau branșarea ilegală.... Deci practic el a sigilat prin sigilii o branșare ilegala?
Cu atât mai mult cu cat branșamentul, contorul si firida se afla in exteriorul locuinței pe un hol comun la intrarea in subsol...deci nu se pune problema intervenției neautorizate.....
Chiar trecând peste toate acestea, in 4 ani de zile un cititor de contoare, angajat al Enel nu ar fi sesizat o inadvertenta, desigilare, modificarea indexului?
Adică nu stiu daca se înțelege hilarul si paroxismul situației....pentru 2 pensionari sa umbli cu mâinile prin firele alea pe acolo, sa îți cuplezi contorul fara sa lași nici o urma mi se pare de domeniul fantasticului.....basca sa il sigilezi sa mergi așa 4 ani si apoi dintr-o data sa se trezească Enel-ul ca ai înregistrat consum sa vina sa îți sigileze contorul sigilat deja, asta mi se pare fantasmagoric..... de James Bond....si chiar nu sunt decât niste pensionari amarați....
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
monamour, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)
De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)
Factura supraevaluata enel cosnel cosnel La data de 05.05.2019 am primit pe e.mail factura ENEL de regularizare in valoare de 9743,81 lei pentru locul de consum unde sunt titular contract. Intrucat ... (vezi toată discuția)