avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De unde se consideră branșamentul electric ca fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului?

De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ?
Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste catre firida se leaga fel de fel de "zdranganele"
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: stirbu67 , utilizator 04:35, 8 Ianuarie 2018
De la iesirea din contoarul de curent (proprietatea furnizorului de energie electrica) se considera instalatie in proprieprietatea beneficiarului bransamentului.
"Zdranganelele" respective sunt sigilii aplicate de catre furnizorul de energie electrica. Sigiliile trebuie pastrate intacte pentru ca dvs. sa nu aveti contre cu furnizorul.
Ati inteles gresit.
Surubul (contactul) prin care se face legatura cablului electric ce intra in contorul meu si cablul electric aerian ce alimenteaza zona, este proprietatea mea sau a furnizorului, intrucat la bransare am platit acel cablu de lagatura intre retea aeriana si contor. Consider ca pe acel surub nu ar mai avea voie altcineva sa lege diverse instalatii. Normal-legal ar fi bransament nou - cutie de distributie - diverse instalatii (zdranganele)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ca nu este normal. Dar ce mai este normal la noi? Da, la bransare consumatorul plateste tot cablul, pentru ca mai apoi drepturile lui se socotesc doar de la contor spre casa. O aberatie care se aplica de catre toti furnizorii de utilitati.
Mentiunea dvs. din ultimul mesaj nu schimba cu nimic raspunsul din mesajul meu anterior. Nici nu ar putea un cablu de legatura intre retea si contorul care va deserveste pe dvs. (insa care este in proprietatea firmei de distributie) sa fie in proprietatea dvs. In mod normal acel cablu ar trebui platit de cine ar trebui sa fie responsabil de extinderea de retea in zona (adica de primarie, nu de dvs.).
Da. De la contuarul ENEL (cont0rul este proprietatea ENEL) mai departe catre tabloul de distributie este proprietatea dv. Al lor, contorul si ceea ce este inainte de el.
Cat despre pret, eu personal am platit cablul de bransament, contor, cablu pana la tablou. Daca nu, vorbim de ... bezna. Din pacate acestea sunt conditiile.

Alte discuții în legătură

Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)
Vecinii nu permit instalarea bransamentului electric pe spatiul public in dreptul proprietatii lor. maximleo maximleo Accesul la terenul propriu il am pe o alee de 3 m latime. Cei de la electrica au venit sa instaleze bransamentul electric, dar nu o pot face pe aleea mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmează să fac branșamentul electric la o casa. ... Wulfu' Wulfu' Buna ziua, Urmează să fac branșamentul electric la o casa. La dosar trebuie sa depun și acordul vecinilor. Branșamentul va fi unul aerian. Amplasarea ... (vezi toată discuția)