avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Activitate lex26

Activitate lex26

Răspuns la discuția INCALCARE DE PROPRIETATE
Stimata d-na Todinca,

Din pacate dumneavoastra vorbiti din perspectiva unui avocat, care cunoaste legea si care are o anumita varsta (judecand dupa poza afisata) - multi ani inainte va doresc. La varsta de 60 de ani, cu tromboflebita si fara tangenta cu legea pe tot parcursul vietii mele, nu imi este usor.

Din pacate, nu am putut vedea cand s-a plantat stalpul fiindca nu am construit inca o casa pe acel teren. Cei care au plantat stalpul nu numai ca au intrat abuziv, dar nici macar nu au verificat sa vada daca terenul este proprietatea cuiva sau este public (mentionez ca terenul este imprejmuit cu gard de cand l-am cumparat).

Oricum, va multumesc pentru raspunsuri si las justitia sa isi urmeze calea ei dreapta, sper.

Respecte,

L.

p.s. Am observat ca in raspunsul anterior am facut ceva greseli gramaticale........ma scuzati, darnu au fost intentionate.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Opiniez ca daca cineva iti incalca proprietatea si imi amplaseaza un lucru imobil pe proprietatea ta, trebuie sa te anunte in prealabil si sa-ti ofere o justa despagubire. Stresul este cauzat nu numai de faptul ca, in loc sa iti petreci timpul de dupa servici linistit, trebuie sa te plimbi de la cartea funciara, la Renel, la avocat, in conditiile in care birocratia este in floare in Romania.

As vrea sa stiu daca d-na Todinca era in situatia mea, statea linistita sau se stresa sa isi rezolve problema?

Inca o data, va multumesc!

Cu stima,

L.

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Din pacate au trecut 3 saptamani si Societatea Renel nu a venit cu nici o oferta in privinta despagubirii. Am decis sa ii actionez in judecata. Pe ce criteriu se calculeaza daunele materiale (i.e. se cere o suma fixa)? Pot cere si daune morale, avand in vedere nivelul de stres la care am fost expus si timpul pierdut de la servici?

Va multumesc inca o data!

L.
Buna seara tuturor,

Am si eu o problema de drept civil. Am cumparat un teren intravilan intr-o zona din Romania. Fara a ma intreba, serviciul de electricitate a intrat abuziv pe terenul meu si a plantat un stalp de electricitate, crezand ca terenul este proprietate publica (chiar daca terenul era ingradit si se vedea clar ca cineva se ingrijea de teren). Nu mi s-a oferit nici o depagubire, iar serviciul de electricitate nici macar nu a stat de vorba cu mine.

Ce pot sa fac si ce pot cere ca daune?

Va multumesc pentru raspunsuri!

L.