avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate Roberta75

Activitate Roberta75

Răspuns la discuția problema de succesiune
Tata nu mai are nici un copil. Suntem doar noi doi.
Răspuns la discuția problema de succesiune
Va multumesc pentru dezbateri si incercari de a gasi o solutie. Nu vreau sa-mi gasesc o scuza si nu ma simt vinovata pentru ca vreau sa am siguranta. V-am pus aceasta problema deoarece chiar sunt intr-o incurcatura. De sot ma pot desparti oricand desi nu sunt probleme in casnicie, pot sa apara pe parcurs. Eu stau in casa parintilor lui iar in cazul unui divort, facand act de vanzare cumparare, poate sa-mi ceara jumatatea lui. Fratele sta in casa tatalui meu (parintii sunt despartiti). Nu pot sa am certitudinea ca si el se va tine de cuvant cedandu-mi dreptul lui. De aceea imi doresc un loc al meu pentru orice eventualitate sa nu raman pe drumuri. Dorinta mamei este de a-mi ramane mie apartamentul. Imi pare rau ca nu exista solutii dpvd juridic care sa ma avantajeze. Va multumesc si daca mai aveti sfaturi le astept cu drag!
Răspuns la discuția problema de succesiune
Va multumedc mult pentru raspunsuri. Intr-adevar oricum e riscant. Sa zicem ca fratele semneaza renuntarea la mostenire, pot veni din urma sotia sau copilul sa-si ceara dreptul?
Buna seara! Am o problema si va rog sa ma ajutati! Mama mea e foarte grav bolnava si doreste sa-mi lase mie apartamentul. Ea este singura proprietara dar eu mai am un frate. Mama mi-a propus sa facem un contract de vanzare cumparare, eu fiind casatorita, nu vreau sa impart cu sotul apartamentul in caz ca ne despartim. Am discutat cu fratele meu si a fost de acord ca atunci cand mama va muri si se va deschide succesiunea el va renunta la partea lui. Problema e ca daca peste ceva timp va revoca aceasta renuntare? Oare se poate sa conteste renuntarea la partea lui, si in ce conditii? El este casatorit si are si un copil minor. Ma tot gandesc ce sa fac si cum sa fac sa nu am probleme mai tarziu! Va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic!