avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate marianvl

Activitate marianvl

Răspuns la discuția mostenire apartament
Buna ziua.Am fost ieri la arhiva JS5,am cerut dosarul,dar din pacate nu am acces la el,deoarece ar fi la judecator,mi s a spus sa revin vineri(doar in cazul in care am drum pe acolo),sau luni;desigur am mers cu intentia de a afla motivul pentru care am fost citat,si pentru a depune acea intampinare la dosar pentru amanarea termenului de judecata deoarece nu am angajat inca un avocat.Termenul fiind pe 19oct,pana in ce data pot depune intampinarea(avand in vedere ca dosarul nu este la arhiva)?
Va multumesc.
Răspuns la discuția mostenire apartament
In cat timp se poate depune intampinarea la dosar,de la primirea citatiei?Pe 19oct trebuie sa ma prezint la tribunal.Si ce ar trebui sa contina?Imi cer mii de scuze ca pun atatea intrebari,dar nu am trecut nici o data prin asa ceva.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Buna ziua.Am o problema legata de o mostenire,mai exact de un apartament cu 3 camere.Suntem 3 frati,tata este decedat din 2005,iar mama de anul acesta,fratele mai mic sta in apartamentul parintilor de aprox. 23ani,impreuna cu sotia si cele 2 fiice.De curand(dupa moartea mamei),am primit acasa o citatie de la fratele mai mic,nu se specifica despre ce este vorba.Ulterior am aflat ca, cota parte de 5/8 a mamei este acum pe numele lui si al sotiei sale,in urma unui contract de vanzare-cumparare cu clauza privind dormitorul in care locuia mama pana la deces,si acces la dependinte.
Vanzarea a avut loc imediat dupa moartea tatalui meu in anul 2005,iar dupa anumite calcule,suma platita de cumparator,restectiv fratele meu,pt cota parte de 5/8(si facand socoteala cat ar fi valorat apartamentul) este la jumatate fata de pretul real al apartamentelor cu 3camere din zona.
Ce este de facut?Nu am tocmai o situatie financiara buna,si nu stiu incotr-o s-o iau,sunt citat la jumatatea lunii octombrie,si inca nu am facut nimic.
Este posibil ca instanta sa ne oblige pe mine si pe fratele mai mare sa ne vinem partea catre fratele mic?si daca da,la pretul de atunci,sau se evalueaza apartamentul la preturile de acum?
Va multumesc anticipat. :(