avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate tut

Activitate tut

Răspuns la discuția pot sa las testament?
O sa ma interesez cum se scrie, am inteles ca sunt mai multe variante de testament
- olograf sau autentificat. Pot sa il fac in mai multe exemplare ?
=D>
Multumesc foarte mult !
Va multumesc pentru raspunsuri, as mai dori o lamurire : pot sa " sar " peste sora si parinti si sa ii las nepoatei testament ? Prefer testament pentru ca nu stiu ce si cand se va intampla si nu vreau sa-mi las nepoata pe dinafara. Parintii nu au pretentii, problema este sora mea care vrea ea tot ! #-o in detrimentul fiicei sale.
Eu neavand descendenti nu pot dispune de bunurile mele si sa le las cui doresc ?
Ma gandeam ca numai pentru cei care au copii exista reglementarea pentru mostenitorii rezervatari. Deci , sora are multe sanse sa-mi darame testamentul ?
Nu am probleme psihice dar am auzit ca se poate invoca asa ceva in vederea contestarii si cine mai spune ca nu era asa. As vrea sa-i dau nepoatei deoarece restul rudelor (in afara de mama ) mi-au facut mari probleme si nu as vrea sa se imparta si pe la ei..
Dar daca nu las tesament revine parintilor si sorei sau mai vin si altii?
As putea sa las un testament pentru nepoata mea in cazul in care eu nu am copii si nu am fost casatorita? As dori sa ii las ce am eu si testamentul sa nu poata fi atacat. Mai sunt parintii si sora mea. In cazul meu pot veni sa-si ceara partea si ceva rude mai indepartate, ex. rudele din partea parintilor ?....am cam observat cum pandesc momentul !!!:O
Ma gandeam ca daca nu am descendenti pot sa las testament cui vreau, nu vanzare cumparare.
Iar in cazul testamentului e necesar avizul psihiatric de la IML ?