avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa las testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa las testament?

As putea sa las un testament pentru nepoata mea in cazul in care eu nu am copii si nu am fost casatorita? As dori sa ii las ce am eu si testamentul sa nu poata fi atacat. Mai sunt parintii si sora mea. In cazul meu pot veni sa-si ceara partea si ceva rude mai indepartate, ex. rudele din partea parintilor ?....am cam observat cum pandesc momentul !!!:O
Ma gandeam ca daca nu am descendenti pot sa las testament cui vreau, nu vanzare cumparare.
Iar in cazul testamentului e necesar avizul psihiatric de la IML ?
Cel mai recent răspuns: tut , utilizator 23:08, 26 Septembrie 2010
puteti lasa testament insa stiti ca acest act ar putea fi contestat in instanta.daca vreti sa ii lasati un bun imobil mai bine faceti un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.taxele notariale sunt mai mici pt acest tip de contract.
1. da, se poate, insa orice e atacabil...;) dar dupa ce nu mai sunteti oricum nu mai stiti ce se intampla
2. testamentul trebuie incheiat in forma autentificata sau incheiat cu dare de data certa
3. nu este necesar avizul psihiatric, daca nu aveti probleme, insa daca aveti probleme psihice, nu ar strica un certificat medical.Oricum, daca notarul sau avocatul considera ca persoana care doreste sa incheie un testament nu este in deplinatatea facultatilor mintale, nu incheie actul respectiv.
Nu am probleme psihice dar am auzit ca se poate invoca asa ceva in vederea contestarii si cine mai spune ca nu era asa. As vrea sa-i dau nepoatei deoarece restul rudelor (in afara de mama ) mi-au facut mari probleme si nu as vrea sa se imparta si pe la ei..
Dar daca nu las tesament revine parintilor si sorei sau mai vin si altii?
Parerea mea este ca nimic nu va impiedica sa lasati testament nepoatei atata timp cat nu aveti descendenti.Rudele dvs nu au calitatea de mostenitori rezervatari ,astfel incat eu opinez pentru aceasta.Chiar daca ataca testamentul vor pierde in instanta,ce pot sa invoce ca aveti discernamantul alterat ,ca v-a fost viciat consimtamantul prin captatie.Nu au sanse prea multe sa obtina ceva.
mirabella-ana a scris:

Rudele dvs nu au calitatea de mostenitori rezervatari


FALS

tut a scris:

Mai sunt parintii ...


Si parintii sunt rezervatari.

Desigur, e de presupus ca partinii se vor duce inaintea copiilor, dar nimeni nu stie totusi cu certitudine ...ordinea inmormantarilor.
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)