X-( ok. au trecut mai mult de 90 de zile de la depunerea dosarului de dauna la BCR Asigurari. tot nu am primit nici un raspuns. este cel putin ciudat. am depus o plangere la CSA, am trimis adrese si la bcr.
cred ca ii voi da totusi in judecata. nu au respectat nici termenul de incepere al cercetarilor, nici cel de efectuare al acestor "cercetari". am dreptul sa cer si alte despagubiri? eu tot timpul acesta nu am putut folosi masina. voi fi nevoit sa o repar din banii mei, pe care ii voi scoate de la banca (tot BCR :D). acolo luam o dobanda.
pot sa cer dobanda la toata perioada in care voi fi in proces?
Am citit un pic din lege. legea spune ca asiguratorul poate face investigatii, dar trebuie ca SA ANUNTE IN SCRIS SI ASIGURATUL SI PAGUBITUL IN TERMEN DE 10 ZILE DE LA DATA DEPUNERII DOSARULUI.
Eu am depus dosarul pe 09.09.2010. Am fost anuntat in scris la data de 27.09.2010.
Mai este valabila investigatia?
Am fost implicat intr-un accident pe data de 07.09.2010. Au fost avariate 3 masini. Am mers la Politie unde s-a facut un proces verbal si a fost stabilit vinovatul. Vinovatul are polita RCA la BCR Asigurari. Am dus masina la un service agreeat de BCR, s-a deschis dosar de dauna, service-ul a deschis reparatia care trebuie sa inceapa la data de 28.09.2010. Dupa 1 saptamana sunt informat ca BCR asigurari ca dosarul este blocat pentru ca este analizat de divizia Antifrauda de la BCR asigurari. Dupa 1 saptamana apare si inspectorul antifrauda. Intre timp, vinovatul a reparat masina.
Nu am primit nici un raspuns de la BCR asigurari. Credeam ca daca am dovada si procesul verbal de la Politie, asiguratorul trebuie sa imi faca plata si service-ul trebuie sa inceapa reparatia. Poate asiguratorul sa opreasca reparatia? Are dreptul?
Nu stiu ce sa fac. Ma gandeam sa ma duc la OPC. Cei de la BCR imi zic ca este o perioada legala de 3 luni in care se pot face cercetari. Este cazul? Mai ales ca vinovatul a fost stabilit de Politie...din cate singurul organ abilitat sa faca asemenea judecati.