avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident-asiguratorul face investigatii si nu face ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident-asiguratorul face investigatii si nu face plata

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident pe data de 07.09.2010. Au fost avariate 3 masini. Am mers la Politie unde s-a facut un proces verbal si a fost stabilit vinovatul. Vinovatul are polita RCA la BCR Asigurari. Am dus masina la un service agreeat de BCR, s-a deschis dosar de dauna, service-ul a deschis reparatia care trebuie sa inceapa la data de 28.09.2010. Dupa 1 saptamana sunt informat ca BCR asigurari ca dosarul este blocat pentru ca este analizat de divizia Antifrauda de la BCR asigurari. Dupa 1 saptamana apare si inspectorul antifrauda. Intre timp, vinovatul a reparat masina.
Nu am primit nici un raspuns de la BCR asigurari. Credeam ca daca am dovada si procesul verbal de la Politie, asiguratorul trebuie sa imi faca plata si service-ul trebuie sa inceapa reparatia. Poate asiguratorul sa opreasca reparatia? Are dreptul?
Nu stiu ce sa fac. Ma gandeam sa ma duc la OPC. Cei de la BCR imi zic ca este o perioada legala de 3 luni in care se pot face cercetari. Este cazul? Mai ales ca vinovatul a fost stabilit de Politie...din cate singurul organ abilitat sa faca asemenea judecati.
Cel mai recent răspuns: dcasuta , utilizator 14:20, 10 Decembrie 2010
Da , asiguratorul poate face propria lui cercetare dar trebuia sa dea drumul la reparatie sub rezerva ca daca dupa cercetari daca se gaseste un alt vinovat sa returnati banii pt reparatie si sa-i solicitati de la cel gasit vinovat. Interesant este ca nu s-a gasit o alta metoda de tergiversare decat DIVIZIA ANTIFRAUDA si inca dupa un verdict dat de politia rutiera si nu dupa un constat amiabil Sunt surprins!
Termenul de verificari ale asiguratorului ( chiar si prin acea Divizie antifrauda - o denumire menita sa intimideze pe cineva, dar nu va speriati prea tare!:stunned:), nu trebuie sa depaseasca trei luni. Din pacate, asa cum au inceput investigatiile, probabil vi se va respinge dosarul de la plata si va trebui sa ii actionati in judecata.
Puteti face o sesizare la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, intre timp, sa vedem ce spun si cei de acolo.:(
Am citit un pic din lege. legea spune ca asiguratorul poate face investigatii, dar trebuie ca SA ANUNTE IN SCRIS SI ASIGURATUL SI PAGUBITUL IN TERMEN DE 10 ZILE DE LA DATA DEPUNERII DOSARULUI.
Eu am depus dosarul pe 09.09.2010. Am fost anuntat in scris la data de 27.09.2010.
Mai este valabila investigatia?
Da ramane valabila dar tineti aproape de ei si vedeti ce rezultat au cercetarile lor, pt ca nu trebuie lungite aceste cercetari fara motiv. In ce priveste depunerea unei plangeri la CSA, prea mult ei nu ajuta pe pagubiti, avand in vedere ca sunt platiti din banii asiguratorilor.
Cand cititi un text de lege, vedeti la finalul legii daca nerespectarea acelei prevederi este sanctionata in vreun fel. Daca nu, e vorbarie goala, exact ca la textul la care va refereati in mesajul anterior.......
legea 136/1995 prevede , printre altele, ca asiguratorul despagubeste pers. vatamata fie pe cale amiabila, fie pe cale judecatoreasca, cu alte cuvinte, el poate sa refuze plata pe cale amiabila, fara sa i se intample nimic, motivand ca, daca instanta il va obliga sa plateasca vreo despagubire, o va face ( adevarat, cand exista hotarare, se achita imediat, fara interventia executorului judecatoresc).

Cam asa stau lucrurile in practica.......:(

Alte discuții în legătură

Dosar de daune inchis pt frauda ana16 ana16 Buna seara! In data de 5 septembrie am avut un accident auto in Bucuresti eu fiind partea vinovata pentru neacordare de prioritate.Am sunat in acel moment la ... (vezi toată discuția)
Asigurari astra ~ abuz inspector daune acomputers acomputers Buna seara, Am si eu cateva intrebari in legatura cu modul de demarare/finalizare al unui dosar de daune auto. In speranta ca ma poate ajuta cineva, relatez ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)