avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar de daune inchis pt frauda
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar de daune inchis pt frauda

Buna seara! In data de 5 septembrie am avut un accident auto in Bucuresti eu fiind partea vinovata pentru neacordare de prioritate.Am sunat in acel moment la 112 chiar daca nu au fost victime pentru ca eram in mijlocul intersectiei cu masinile facute praf si intr-un final a venit un echipaj de politie care ne-a trecut datele din taloane "undeva"si ne-a sfatuit sa mergem la amiabila daca suntem de acord ca eu sunt vinovat de accident, ceea ce am si facut.Am fost la un centru de daune cu masinile pe platforme pentru ca acestea erau nedeplasabile unde am completat un formular de amiabila dar ni s-a spus sa venim a doua zi pentru ca mai erau 20 de cazuri inainte si ca nu ne va mai face nimeni constatarea accidentului.Am mentionat atunci ca masinile nu pot fi deplasate si ca inca o "plimbare"cu platformele ar fi fost prea costisitoare pentru noi moment in care ni s-a oferit varianta expertizei pe teren, ceea ce insemna ca un agent sa vina in service sa faca poze la masini.Acest lucru nu s-a intamplat nici acum , mai mult, dosarul s-ar fi inchis la frauda.Am incercat in repetate randuri sa aflu mai multe despre acest caz dar am fost plimbat pe la toate sediile posibile si pasat de la un angajat la altul toti spunandu-mi ca trebuie sa vorbesc cu agentul care s-a ocupat de dosar.Pe acesta l-am gasit abia astazi 19 ianuarie la telefon si i-am cerut macar o autorizatie de reparatie pentru masina mea,reparatie pe care o suport eu,dar acesta mi-a spus ca nu ma poate ajuta si m-a trimis inapoi la centrul de daune sa vad DACA imi va da cineva aceasta autorizatie.Am intrebat dealtfel pe ce baza a respins dumnealui dosarul daca nu a facut nici o constatare acesta raspunzandu-mi ca asa a decis biroul de daune.Ajutati-ma va rog sa gasesc o solutie fie ea si in instanta pentru ca au trecut deja 6 luni si eu nu pot repara masina pe banii mei,nu mai spun ca imi e frica si de ce urmari poate avea faptul ca m-au trecut la frauda.Va multumesc pentru rabdare si ajutor!
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 15:38, 21 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Banuiesc ca ati folosit asigurarea CASCO, vinovata fiind in acest eveniment. Consultati conditiile CASCO ale societetii de asigurare, va spun asta pentru ca respectiva societate poate respinge dosarul daca nu ati completat conform realitatii cererea chestionar sau daca nu au fost facute fotografii la inceierea politei.Daca toate au fost indeplinite, depuneti o solicitare de raspuns la asigurator cu privire la motivele respingerii dosarului cu numar de inregistrare.Ultima solutie ar fi actinarea in instanta.
Daca se va invoca faptul ca nu ati avizat dauna CASCO la asigurator, luati legatura cu cel pagubit, care presupun ca si-a reparat deja masina pe RCA-ul dv.Nu cumva este acelasi asigurator?(RCA ca si CASCO)
Nu ne-ati explicat cine/cand a "inchis pentru frauda" dosarul si care ar fi motivatia/frauda??!?
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
nucu$, utilizator
cu siguranta ca ati selectat informatiile referitoare la acest accident, si bine ati facut, intrucat doar avocatul dvs. va trebui sa stie exact ce s-a intamplat acolo, impreuna, putand lua masurile favorabile dvs, potrivit legislatiei in vigoare la data producerii accidentului. Nedumerirea mea e de ce va este frica, daca toate declaratiile au fost date conform celor intamplate si dvs. nu aveti nimic de ascuns, simpla afirmatie a celor de la asigurari ca documentatia ar fi fost analizata de cei de la compartimentul antifrauda nefiind in masura sa va sperie daca totul e in regula. ganditi-va la toate aceste aspecte si contactati cat mai grabnic un avocat, indiferent de omisiunile dvs:).
nu am casco ci asigurare obligatorie,motiv pentru care nu ar trebui sa am probleme in a-mi repara masina,mai ales ca eu am fost vinovat si ca nu am nici o pretentie de la asigurator

Alte discuții în legătură

Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)