avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Activitate willyco

Activitate willyco

Discuție Daune RCA
In luna decembrie 2011 am avut un accident. Am completat formularul de constatare amiabila, cand a venit inspectorul de dauna a observat pe bara din fata a masinii mele urme de vopsea rosie, masina vinovata de producerea accidentului avand culoarea alba. Ma pus sa explic de unde sunt urmele de culoare rosie. Am spus ca sunt de la accident. A doua zi a mers sa faca fotografii la cealalta masina, in alta localitate, vinovatul intre timp a indreptat aripa spate, a pus spoilerul care masca in mare parte urmele de la accident, ramanand totusi vizibile urme de impact, de vopsea de culoarea masinii mele. Inspectorul a spus sa astept parca 90 de zile dupa raspuns. Am asteptat si am primit raspunsul ca nu sunt de acord cu plata daunelor. Atunci am cerut sa vad si eu fotografiile iar in fotografiile facute de inspector se vede clar ca aripa spate a masinii vinovate are vopsea rosie pe ea. Cand i-am aratat fotografiile facute de dumnealui mi-a spus sa fac o cerere de revenire asupra cazului. Am facut acest lucru in Martie anul trecut insa nu am primit nici pana acum raspuns.
Cand am mers la service sa repar masina mi-au facut o evaluare si au spus ca ma costa 5000 lei. Am vorbit cu un avocat care mi-a cerut un deviz, am mers din nou la acelasi service insa devizul a fost de aproximativ 3500 lei.
Va intreb: se pot cere daune morale in acest caz?
Am mai mult de un an de cand nu folosesc masina. Ea era de vanzare, in 2012 nu trebuia sa plateasca taxa de imnatriculare... timbru de mediu cumparatorul. Acum am facut calculul pe site-ul dumneavoastra si a iesit aproape 8000 euro taxa. In aceste conditii eu nu mai pot vinde masina. Valoarea pe piata a masinii a scazut in acest an si jumatate. E vorba despre un Vw Transporter din anul 2004.
Ce sanse am sa recuperez pierderile pe care societatea de asigurare mi le-a cauzat?
Care este cuantumul daunelor care ar putea fi cerute?
Va multumesc!
Răspuns la discuția dauna totala
MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
INSA AS PUTEA ACTIONA IN JUDECATA PE CEL VINOVAT DE PRODUCEREA ACCIDENTULUI PENTRU A RECUPERA DIFERENTA?
CE SANSE DE REUSITA AR FI?
MULTUMESC
Discuție dauna totala
Buna ziua. Am o intrebare, am avut un accident de circulatie din care masina a suferit dauna totala. Asigurarea rca a oferit aproape jumatate din pretul pe care l-am dat eu pe masina. Respectiv 8000 lei iar eu am cumparat masina cu 4500 euro. Ce pot face pentru a recupera diferenta si de unde? De la cel vinovat de producerea accidentului sau de la firma de asigurare?
Multumesc pentru raspuns.