avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

Buna ziua. Am o intrebare, am avut un accident de circulatie din care masina a suferit dauna totala. Asigurarea rca a oferit aproape jumatate din pretul pe care l-am dat eu pe masina. Respectiv 8000 lei iar eu am cumparat masina cu 4500 euro. Ce pot face pentru a recupera diferenta si de unde? De la cel vinovat de producerea accidentului sau de la firma de asigurare?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:22, 28 Septembrie 2010
Asiguratorul RCA nu va poate oferi o suma mai mare decat valoarea reala a masinii la data evenimentului, adica din valoarea de nou a masinii se scade uzura pt. vechimea masinii si nr. de km de la bord (cam 15000 km /an) din care se mai scade 25% si aceea este valoarea de despagubire si va ramane si epava.. Ramane ca dv sa le cereti sa va explice cum v-au calculat aceasta suma.
Solicitati asiguratorului detalii privind modul de calculo, asa cum noi solicitam detalii privind pretul platit (cui/cand) si daca masina este noua sau rulata, desi acest pret(platit) nu are legatura cu modul de calcul al valorii reale, decat numai daca este un pret de lista fabricant.
MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
INSA AS PUTEA ACTIONA IN JUDECATA PE CEL VINOVAT DE PRODUCEREA ACCIDENTULUI PENTRU A RECUPERA DIFERENTA?
CE SANSE DE REUSITA AR FI?
MULTUMESC
Nu exista nicio diferenta de recuperat .Plata daunei se face de catre asiguratorul vinovatului, in limita impusa de normele legale, asa cum vi-s-a explicat, prin stabilirea valorii reale, singura suma care poate fi verificata pentru eroare, eventual calculata in minus.
Trebuie sa intelegeti ca din pacate nu are nici o relevanta cat ati dat dumneavoastra pe masina. Puteati sa fi dat si 40000 euro. Valoare masinii, reala, legala, oficiala, cum vreti s-o numiti este cea impusa de normele legale. MErgeti cum v-au sfatuit ci ceilalti ultilizatori ci cereti explicatii asiguratorului asupra modului de calcul. In majoritatea cazurilor acestia aplica normele in favoarea lor. E f posibil sa puteti obtine un pret mai mare. Insa sa nu va asteptati la cine stie ce.

Alte discuții în legătură

Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Calcul corect dauna totala pe rca lexetordo lexetordo Buna seara, Pe data de 22.10.2014 am fost implicat intr-un eveniment rutier cu distrugerea masinii mele aproape in totalitate. Siguranta masinii si un miracol ... (vezi toată discuția)
Clauze in cererea de despagubire marius_o2ooo marius_o2ooo Buna prieteni.Am ajuns in situatia formularii cererii de despagubire catre societatea de asigurari.Exista o clauza pentru care va cer sfatul \\"Totodată ... (vezi toată discuția)