avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nemultumit valoare dauna totala auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nemultumit valoare dauna totala auto

Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina .
Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste valoarea de reparatie . Am fost la asigurator iar acesta da o despagubire in valoare de 9.318 lei + epava , incadrand autoturismul la satisfacator .
Date despre masina : Volvo S40 TD / 2000 pret catalog 19.900 euro / masina arata inainte de accident bine , fara rugina , fara defectiuni , interior bun , cauciucu bune si un kilometraj la bord de 174.000. De ce asiguratorul da mai putin de 15 % din valoarea de catalog a masinii ? Este corect calculul lui ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:59, 21 Ianuarie 2011
Pentru a primi un raspuns exact, precizeaza daca la deschiderea dosarului de daune te-ai prezentat la asiguratorul tau CASCO sau nefiind vinovat de producerea evenimentului, ai utilizat polita RCA a persoanei vinovate si te-ai prezentat la un asigurator RCA ?!
Calculul este corect.
Rulajul mediu la 10 ani este de 150.000 km astfel ca la un rulaj de 174.000 km masina a intrat la satrea satisfacatoare.
Ati primit mai putin de 15% deoarece din aceasta valoare s-a scazut valoarea epavei de 25%.
19.900 x 15% x 75% = 2.238,75 Euro
Calculul corespunde Ord.CSA 05/ 2010 anexa 3:
Peste 150000Km la 10 ani vechime,valoarea reala este 15% din valoarea de catalog.La dauna totala pe RCA, pagubitul primeste acei 15% daca suporta diferenta in plus a reparatiei sau , daca nu doreste sa repare autovehiculul, primeste 75% din valoarea reala + epava, considerata a fi maxim 25% din valoarea reala.Daca faceti o mica socoteala, se pare ca asiguratorul a efectuat corect calculele.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
nucu$, utilizator
De ce nu intra in starea medie , tinand cont de starea buna a autoturismului si de diferenta mica de kilometri in plus ? Cum se calculeaza valoarea reala ? Am vazut in calculul inspectorului de daune ca a folosit diferenta de kilometrii in plus ca sa treaca autoturismul la satisfacator precum si in calculul valorii . Si nu mai inteleg de ce asiguratorul RCA ofera la sevice suma de 12.000 lei pentru reparatie , iar mie 9.318 lei .
Mai am o intrebare : cine plateste tractarea autoturismului de la locul accidentului la service si manopera la dezmembrarea partilor avariate ale masinii pentru constatarea avariei ?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
dima alexandru, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu rca!! kala kala buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)