Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina .
Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste valoarea de reparatie . Am fost la asigurator iar acesta da o despagubire in valoare de 9.318 lei + epava , incadrand autoturismul la satisfacator .
Date despre masina : Volvo S40 TD / 2000 pret catalog 19.900 euro / masina arata inainte de accident bine , fara rugina , fara defectiuni , interior bun , cauciucu bune si un kilometraj la bord de 174.000. De ce asiguratorul da mai putin de 15 % din valoarea de catalog a masinii ? Este corect calculul lui ?
Pentru a primi un raspuns exact, precizeaza daca la deschiderea dosarului de daune te-ai prezentat la asiguratorul tau CASCO sau nefiind vinovat de producerea evenimentului, ai utilizat polita RCA a persoanei vinovate si te-ai prezentat la un asigurator RCA ?!
Calculul este corect.
Rulajul mediu la 10 ani este de 150.000 km astfel ca la un rulaj de 174.000 km masina a intrat la satrea satisfacatoare.
Ati primit mai putin de 15% deoarece din aceasta valoare s-a scazut valoarea epavei de 25%.
19.900 x 15% x 75% = 2.238,75 Euro
Calculul corespunde Ord.CSA 05/ 2010 anexa 3:
Peste 150000Km la 10 ani vechime,valoarea reala este 15% din valoarea de catalog.La dauna totala pe RCA, pagubitul primeste acei 15% daca suporta diferenta in plus a reparatiei sau , daca nu doreste sa repare autovehiculul, primeste 75% din valoarea reala + epava, considerata a fi maxim 25% din valoarea reala.Daca faceti o mica socoteala, se pare ca asiguratorul a efectuat corect calculele.
De ce nu intra in starea medie , tinand cont de starea buna a autoturismului si de diferenta mica de kilometri in plus ? Cum se calculeaza valoarea reala ? Am vazut in calculul inspectorului de daune ca a folosit diferenta de kilometrii in plus ca sa treaca autoturismul la satisfacator precum si in calculul valorii . Si nu mai inteleg de ce asiguratorul RCA ofera la sevice suma de 12.000 lei pentru reparatie , iar mie 9.318 lei .
Mai am o intrebare : cine plateste tractarea autoturismului de la locul accidentului la service si manopera la dezmembrarea partilor avariate ale masinii pentru constatarea avariei ?
Probleme cu rca!!
kala
buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)