avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu RCA!!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu RCA!!

buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost clasificata ca DAUNA TOTALA dupa o evaluare si oferta de pret pentru piesele necesare reparatiei care estimativ se ridica la valoarea de 43200 RON + MANOPERA 16300 RON TOTAL= 59500 RON .Cam mult dar numai motorul a ramas intreg ( masina KIA CARENS mod. 2003 5 ani 6 luni] . Azi primesc raspuns : 20000 RON bani
sau daca o repar 26000 RON suma maxima pe care o poate despagubi societetea de asigurari , nici 50% din valoarea reparatiei !!!!!!!!! inteleg ca datorita normativelor din RO (ORD 20/2008 al CSA} masina mea se incadreza la o uzura de 62 % 5,5 ani, ( tabel anexa nr3 ) uzura datorita depasiri mediei de km ( bord 213000 km) chear daca masina arata inpecabil si bine intretinuta ,inrebarea este :
1) - DE CE NU POT PRIMI SUMA MAXIMA 26000 RON PENTRU ACHIZITIONAREA ALTUI AUTO AVAND IN VADERE COSTUL TOTAL AL REPARATIEI ( 59500 RON ) 33500 RON DIN BUZUNAR ???
2) - DE CE,, EPAVA'' ESTE SOCOTITA LA 25% DIN PRET , UN MOTOR CU 213000 KM CARE MA TRAS INAPOI LA CALCULUL UZURI AUTO
3)- EU NU DORESC EPAVA , PRIMESC ACEL 25 % PE LOC SAU NUMAI DUPA VANZAREA EI DE CATRE ASIGURATOR ???
4]- MASINA PRET CATALOG IN 2003 21000 EURO MINUS 62 % UZURA = 7980 EURO ( VALOARE RAMASA) FIRMA DE ASICURARI ESTE OBLIGATA SA-MI PLATEASCA ACESTI BANI (7980) DACA RENUNT LA ,, EPAVA'' ???


va rog raspundeti, maine trebuie sa ma prezint la ei , va multumesc :sorry:
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
kala, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:32, 8 Iulie 2009
Pe langa ani se mai scade si dupa km la bord, fiecare 1000km ce depaseste media anuala de 1500 deci 5.5 ani *1500- tot ce este pest 0.5 sau 0.6 % la 1000km mai putin si atunci nu mai iese procentul pe care l-ai crezut. Problema generala este ca nu cam iese nici procentul LOR. Te sfatuiesc, sunt in aceeiasi situatie sa mergi la alti asiguratori , la daune cu actele masinii poze, nota constatare, deviz l, sa ceri evaluare. Daca toti iti dau valoare mai mare cere reevaluare la asiguratorul tau. Acest lucru il fac eu.
Cere pret si pe forum , consultantii te vor ajuta.
In FINE , MULTA BAFTA CHIAR AVEM NEVOIE!
merci frate pt. sfat dar ai si tu grija ca toti sant niste jmecheri in frunte cu cei de la CSA , recolerarea de 0,5 % /1000 de km .
Art. 59. - (1) In cazul vehiculelor la care se cunosc datele mentionate la art. 58 alin. (4), pentru stabilirea coeficientului de uzura al vehiculului avariat se cauta in tabelul coeficientilor de uzura linia corespunzatoare vechimii in exploatare, in ani, si coloana corespunzatoare starii de intretinere medie, la intersectia carora se va gasi coeficientul de uzura respectiv. Coeficientii de uzura sunt determinati pentru un parcurs mediu anual de:
- 15.000 km pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 t si pentru cele al caror numar de locuri pe scaune nu este mai mare de 9;
- 20.000 km pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 t si pentru cele al caror numar de locuri pe scaune este mai mare de 9.
(2) In cazul in care exista diferente intre parcursul real si cel rezultat utilizandu-se media anuala, coeficientul corespunzator starii de intretinere medie se va corecta cu 0,5% pentru fiecare 1.000 km,####fara a se putea depasi coeficientii corespunzatori starilor de intretinere buna sau satisfacatoare.#######
,, deci fara a se putea depasi cveficenti din tabel anexa 3 ''
-Deci ai si tu mare grija !!! MULT,MULT !!! Noroc
Vad ca aveti cunostinta de Ord.CSA nr.20/2008
Ati calculat exact procentele.In cazul repararii, primiti maximul (32% din pretul de catalog).Daca optati pentru despagubiri - dauna totala, primiti 75% + epava care nu poate depasi 25% din val. reala(conf. anexa 3, tab. 1)
Nu aveti factura pentru autoturism? De ce va referiti la pretul de catalog? Fata de cel din catalog pretul real de achizitionare poate diferi in functie, de exemplu, de dotarile suplimentare. Aici, foarte mare atentie!!!!
Succes!!!!
cioan a scris:

Nu aveti factura pentru autoturism? De ce va referiti la pretul de catalog? Fata de cel din catalog pretul real de achizitionare poate diferi in functie, de exemplu, de dotarile suplimentare. Aici, foarte mare atentie!!!!
Succes!!!!

Dupa ultimile descoperiri, pretul de catalog se alege pornind de la tipul standard (fara dotari) pana la toate dotarile.
Pretul de factura nu are relevanta intrucat se practica reduceri (promotionale) sau adaosuri comerciale necontrolabile.
Consultati un catalog SCHWAKE pentru elucidare.
Succes!!!!!

Alte discuții în legătură

Sant in ceata fatilor!!!!!!!!!!!!!!este posibil???? kala kala :O#-o#-o#-o#-o rog din suflet sa ma scoata civa din aceasta ceata!!!! Am fost inplicat intrun accident,mai bine zis lvit in spate de un TIR in urma carui ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suma care trebuie sa o primesti la dauna totala? ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa calculez suma pe care trebuie sa o primesc cu polita rca pentru dauna totala. Masina este un volkswagen polo din 2001 (an ... (vezi toată discuția)
Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)