avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nemultumit valoare dauna totala auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nemultumit valoare dauna totala auto

Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina .
Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste valoarea de reparatie . Am fost la asigurator iar acesta da o despagubire in valoare de 9.318 lei + epava , incadrand autoturismul la satisfacator .
Date despre masina : Volvo S40 TD / 2000 pret catalog 19.900 euro / masina arata inainte de accident bine , fara rugina , fara defectiuni , interior bun , cauciucu bune si un kilometraj la bord de 174.000. De ce asiguratorul da mai putin de 15 % din valoarea de catalog a masinii ? Este corect calculul lui ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:59, 21 Ianuarie 2011
Revin cu un sfat , conform temeiului legal despagubirea trebuie facuta in termen de 21 de zile calendaristice de la finalizarea dosarului, in caz contrar soc. de asg. este obligata sa achite o penalitate de 0,01 % din valoarea de despagubit zilnic, dar si asa se ajunge in instanta , asa ca repet ridicati va valoarea pagubei si apoi cu valoarea autoturismului avariat , daca reusiti sa-l valorificati achizitionati altul, sau il reparati in regie proprie.Consultantii de asigurari scriu dupa temeiul legal inclinat in favoarea domniilor sale .Remorcarea de asemenea este inclusa in despagubirea avariilor si nu e de datoria asiguratorilor sa asigure transportul, ci doar sa- l deconteze in acea valoare maxima autorizata.Deasemeni inspectorii de daune au obiceiul de a "indruma " pagubitii in anumite ateliere auto, cu care ar avea anumite "contracte de colaborare" ceea ce de fapt arata monopolul creat de acestia in interes propriu.Orice atelier autorizat RAR va poate ajuta , si efectua reparatiile, in baza unei antecalculatii, si asta binenteles verificata de un inspector de daune(fara calificare in domeniu). O zii buna
lucian_bujor1968 a scris:

Faceti o cere de despagubire pentru valoarea maxima totala autorizata catre societatea de asigurari care trebuie sa va despagubeasca , incasati va banii care vor veni candva (nu se stie cand #-o ) ca oricum nu primiti mai mult. Totusi va puteti adresa Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in termen de 30 de zile de la finalizarea dosarului, dar nu o sa primiti nimic mai mult. O zii buna

Trebuie sa "mediez" niste termeni si sa precizez:
Suma maxima privind despagubirea daunei totale,este valoarea reala a autovehiculului, (nu:valoarea maxima totala autorizata ) si poate fi solicitata numai daca se face dovada reparatiei.Cand nu se repara autovehiculul, din valoarea reala se scade 25%(epava) si diferenta este platita pagubitului, care opreste si epava.
Atentie: si valoarea tractarii este cuprinsa/inclusa in suma maxima de despagubire.(nu se adauga/plateste separat)
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu rca!! kala kala buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)