avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Activitate sg1979

Activitate sg1979

Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog, cu un avocat bun specializat pe astfel de litigii aferente legii 230 a asociatiilor de proprietari (precizez ca locuiesc in Buc).
Nu am ajuns la un numitor comun cu asoc. de prop. chiar si dupa ce am facut reclamatie la politie. Asa ca singura solutie ar fi instanta.

Multumesc anticipat.
Va multumesc tuturor pt. sfaturi si precizari.
Va rog respectuos sa nu ma luati peste picior cu un astfel de raspuns, nu m-am adresat acestui forum daca nu eram intr-adevar proprietarul vatamat de aceasta situatie.
Impropriu "coloana mea de apa"...tevile din bucataria mea se continua in bucataria de deasupra adica in spalatorie si traverseaza la et.10 tot apartamentul meu reprezentand un pericol. Aceeasi situatie este in cazul canalizarii, s-a racordat la vecinul alaturat de la et. 10 fara acord fara nimic. S-ar fi legat si la teava de gaze dar aceasta se opreste la mine la et.9.
NU mi-am dat acordul nici eu ca vecin direct afectat, nici 50+1 din nr. proprietarilor si nu exista nicio aprobare a celor de la Radet pt. o astfel de modificare!!!
Toate aceste improvizatii s-au facut de capul lor: asociatie + aceasta chiriasa!
Credeti ca ma apucam sa scriu daca nu stiam ce vorbesc?
Situatia pe care v-am prezentat-o este cred una fara precedent.
Multumesc pt. informatii.
Presedintele mi-a comunicat "ca NU are nevoie de acordul meu pt. inchiriere si daca nu imi convine sa ma mut"!?
Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: eu locuiesc la et. 9, deasupra mea se afla fosta spalatorie, spatiul aferent sufrageriei mele a fost inchiriat unei pers. care l-a transformat in spatiu de locuit desi acesta nu a fost prevazut cu acces la apa calda/rece, canalizare, etc, pers. in cauza a efectuat o serie de improvizatii, s-a legat de coloana mea de apa din bucatarie (traversand cu tevile tot apartamentul meu), s-a legat la canalizare la vecinul din lateral, foloseste o butelie in spatiul inchis aferent baii mele. Pers. nu e trecuta in cartea de imobil, nu are domiciliu in locatia respectiva are doar acordul fostilor locatari de acum 10 ani, nu exista proiect pt. trecerea spalatoriei in spatiu de locuit si nu au avize pt. toate modificarile facute. Am fost inundata 4 ani de aceasta pers. imi creaza permanent discomfort prin amplasarea inadecvata a masinii de spalat, a circulatiei cu tocuri (traverseaza tot ap. meu), a vizitelor cu caine si a geamurilor pe care le tine deschise. Asociatia nu mi-a platit 1 leu daune, desi si in alte zone ale ap. am avut daune provocate de alti chiriasi care isi depoziteaza diverse in celelalte 2 spatii.
Am depus plangeri catre asociatie si catre organele de politie prin care am cerut evacuarea spatiului...si nimic. Asociatia ii inchiriaza spatiul fara acordul proprietarilor si implicit fara a se tine cont de plangerea mea cu privire la inconvenientele create pe sume derizorii de la 70 lei/luna in trecut si 200 lei in prezent.
Va rog sa imi spuneti care este cadrul legal al acestor inchirieri si cui ma pot adresa pt. evacuarea acestei pers.ce demersuri ar trebui sa fac pt. a-mi recapata dreptul de proprietar.
Cf. legii daca eu ca proprietar direct afectat NU ii dau acordul asociatia ii poate inchiria spatiul?
Va multumesc anticipat.