- procura notariala trebuie tradusa si apostilata in Romania, apoi faceti contractul de vanzare-cumparare.
Buna seara.
Concret ce stipuleaza hotararea de divort? Include si incuviintarea copilului minor catre dvs? Program de vizitare din partea tatalui?
Daca nu s-au mentionat aceste fapte in hotararea de divort, faceti o actiune de incredintare minor, dansul va solicita ori copilul ori program de vizitare.
- sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru
- aţi uitat să detaliaţi speţa.
- în situaţia în care părinţii dvs. sunt căsătoriţi, tatăl dvs. trebuie să aibă permisiunea sorei dvs. de a-şi vedea soţia, însă dacă mama dvs. nu doreşte să îşi vadă soţul, în condiţiile menţionate şi nici pe dvs., din păcate nu puteţi face mare lucru.
- dacă totuşi mama dvs. este afectată în mod serios din cauza acestor probleme medicale şi, apreciaţi că, nu se poate îngriji singură atunci se schimbă un pic abordarea, astfel:
1. dacă părinţii dvs. nu sunt căsătoriţi legal puteţi face dvs. o cerere către instanţa competentă de domiciliu şi să solicitaţi punerea sub interdicţie a mamei dvs.
1.1. de asemenea, puteţi face plângere penală împotriva sorei dvs. pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate - dacă părinţii sunt căsătoriţi atunci poate şi tatăl să semneze plângerea.
În principiu este legal, însă până nu văd contractul nu vă pot da o părere pertinentă.
Bună seara,
- fiind o problemă complexă şi delicată, vă recomand să contactaţi un avocat.
- faceţi un înscris către instanţă, arătaţi imposibilitatea prezentării precum şi aspectul că nu mai aveţi nimic de declarat faţă de depoziţia de martor iniţială.
- da, vă poate reprezenta un avocat.
Conform Art. 452 din Codul de procuderă civilă care reglementează poprirea:
Sunt supuse executării silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană sau pe care aceasta i le va datora în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.
Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;
b) sumele reprezentând credite nerambursabile sau finanţări primite de la instituţii sau organizaţii internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele necesare plăţii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi.
- astfel, puteţi face contestaţie în termen de 15 zile din momentul în care aţi luat la cunoştinţă despre poprire,
- separat introduceţi ordonanţă preşedinţială în vedere ridicării popririi (cu dovada că aţi depus contestaţia la poprire - se solicită un certificat de grefă).
Bună seara.
- aţi plecat de la angajatorul din România cu contract de muncă în Italia?