@asaofi ...nu stiu daca merita sa va dau un raspuns dar....aflati ca acest "aciuiat" are grija de noi(adica eu si copil) de fix 8 ani si cand spun grija nu e doar responsabilitate financiara ....e un om implicat in tot ceea ce priveste viata noastra: se joaca dar si face teme cu copilul.
ce-i drept ne place sa calatorim dar si asta o facem in vacantele scolare pentru a nu perturba activitatile copilului
cred cu tarie zicala: tata e cine te creste si nu cine se lauda ca vrea sa o faca...
in plus copilul a vrut sa-i spuna "tata" inca de la 4 ani dar i-am explicat diferenta copilului si acum il considera cel mai bun prieten. legatura dintre ei ma incanta si ma face fericita pentru ca stiu si vad ca si ei sunt fericiti asa ca, atunci cand un frustrat incearca sa rupa linistea din familie incercam sa-l ignoram si ne vedem mai departe de viata.
acuma ca vom pleca sau nu in aceasta excursie ramane de vazut....in cel mai rau caz vor fi si altele poate si mai si....
Nu stiu daca declaratia copilului se ia in considerare privitor la vizita.El a precizat ca tatal nu l-a vizitat de 2 ani si ca il suna foarte rar. Eu la fel.
Instanta nu a fost de acord cu audierea martorului meu considerandu-l inutil in cauza.
@ claudiu ..Pe asta m-am bazat si eu din moment ce nu-l cauta ...
am mai depus la dosar si o instiintare din vara cand solicitam acordul tatalui inafara programului de vizita si nici atunci nu a fost de acord cu iesirea copilului.
am facut tot ce am stiut pentru a demonstra reaua-credinta dar instanta a apreciat ca eu nu respect drepturile de vizita prin urmare "conduita mea este contrara dispozitiilor judecatoresti"
@martoze @ proasta satului .... am propus compensarea programului de vizita dar tatal nu a fost de acord. acest lucru este consemnat in incheierea de sedinta dar nu si in motivarea instantei.
in lege scrie "Principiul interesului superior al copilului va prevala in toate demersurile si deciziile..." nu dreptul copilului ci principiul ..va prevala
Se pare ca am starnit multe controverse cu cauza mea.....din pacate sunt multe persoane in aceeasi situatie si cu toate astea nu se face nimic din punct de vedere legal.
intrebarea mea este pe ce temei legal sa-mi intemeiez apelul ca sa pot combate acel program de vizita pe care oricum nu si-l exercita?
Update am primit motivarea sentintei : incalc programul de vizita al tatalui deci sunt de rea-credinta.
Nu se specifica nimic de faptul ca acest "tata" nu si-a vizitat copilul de 2 ani si nici ca minorul si-a manifestat dorinta de a pleca in vacanta
da. e adevarat ca toti copiii din ziua de azi iubesc calculatorul dar e bine sa nu-i limitezi placerile si noi (adica eu si sotul meu) am reusit sa-l invatam pe copil sa se bucure de cateva zile la tara, de o plimbare cu bicicleta in parc, de o intalnire cu colegii, de o vacanta intr-o tara total diferita de a noastra si de multe alte lucruri decat un telefon sau calculator....
cu siguranta am ce invata din experienta asta.
Acum o sa inchei aceasta consultanta si o sa raman datoare cu un rezultat legal oricare ar fi acela.
Bucurii in toate va doresc!
are deja un calculator foarte performat dar stie ca a costat mult si a muncit pentru el (adica a luat note foarte bune)....tot timpul face comparatii de genul cand e vorba de cheltuieli in casa.
in plus renunta bucuros la calculator cand mergem in vacante
dupa cum spuneam mai sus pana anul acesta cand domnul a primit custodia comuna ieseam de 2/3 ori pe an din tara in diverse excursii
si este vorba de Sri Lanka nu de Dubai....nu se doreste a fi o excursie luxoasa ci una din care sa invatam ceva